Імпорт солодощів в Україну торік у листопаді зріс до 3,6 тисячі тонн - експерти

Імпорт солодощів в Україну торік у листопаді зріс до 3,6 тисячі тонн - експерти

Укрінформ
Імпорт кондитерських та шоколадних виробів до України у листопаді 2018 року зріс до 3,6 тис тонн, що становить 164% від середнього імпорту протягом року.

Про це повідомляє прес-служба Ради з питань експорту продовольства (UFEB).

“Згідно з даними Державної митної служби, листопад 2018 року відзначається як місяць з рекордно високим показником імпорту шоколадних виробів – 3,6 тис. тонн. Тоді, як середній обсяг імпорту шоколадних виробів у 2018 році становив 2,2 тис. тонн, тобто зростання складає 164%”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що незважаючи на те, що асортимент і якість українських кондитерських та шоколадних виробів вражає і українські вироби активно експортуються, зростання імпорту не припиняється. Так, загальний імпорт кондитерських виробів у листопаді становив 2,9 тис. тонн. Середній обсяг імпорту кондитерських виробів у 2018 році склав 1,2 тис. тонн, тобто відзначається зростання у імпорті за листопад у 242%.

“Попит на кондитерську та шоколадну продукцію спостерігається саме в сезон передноворічних свят, що і характеризує такий високий показник поставок до України. Важливу роль для вітчизняного споживача відіграє висока харчова цінність продукту, яскрава обгортка та аромат”, - інформують у аналітичному відділі Ради з питань експорту продовольства.

Читайте також: Україна торік експортувала понад півмільйона тонн цукру

За інформацією експертів, найбільше кондитерських виробів до України імпортувала Туреччина, а шоколад імпортували з країн Євросоюзу.

Загальний обсяг імпорту шоколадних виробів за одинадцять місяців 2018 року становив 24,7 тис. тонн на загальну вартість 118,5 млн дол., а загальний обсяг імпорту кондитерських виробів за аналогічний період склав 13,4 тис. тонн на загальну вартість 41,4 млн дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-