Експорт українського горіху цьогоріч зріс на на 83% - Мінагро

Експорт українського горіху цьогоріч зріс на на 83% - Мінагро

Укрінформ
За сім місяців 2018 року українські аграрії експортували волоського горіху на 67,1 млн дол.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook заступник міністра України з аграрної політики та продовольства Ольга Трофімцева.

«За сім місяців поточного року експорт волоського горіху вже становив 67,1 млн дол., що є солідним плюсом в 83% до відповідного періоду попереднього року», - написала Трофімцева.

У 2017 році українські аграрії експортували волоського горіху на суму 100,8 млн дол., що на 27,5% більше, ніж в 2016 році (79,1 млн дол.).

За її словами, найбільше продаємо волоський горіх у країни Євросоюзу — на 61,7 млн дол. в 2017 році, на другому місці країни Азії — на 23,2 млн дол.

Заступник міністра написала, що за даними Міністерства сільського господарства США, Україна виробить в 2018/19 МР 132 тис. тонн волоського горіху - на 22% вище від урожаю 2017-2018 МР. Це пов’язано з тим, що у 2017 році було висаджено 1843 га горіхових садів, а вже в поточному році ця цифра перевищила 2400 га. Загальні площі горіхових садів в Україні на сьогодні становлять понад 18 тис. га, або 8,1% від загальної площі садів.

«Даний продукт має чудові перспективи як на внутрішньому, так і на зовнішніх ринках. Незважаючи на те, що горіхи є алергеном, вони вважаються невід'ємною частиною здорового харчування в розвинутих країнах. При цьому, лише 7% території нашої планети є придатними для вирощування волоського горіху, і нам пощастило бути частинкою цих 7%», - зазначила Трофімцева.

Читайте також: Україна може заміщувати 9 мільярдів кубів газу щороку завдяки агровідходам - Савчук

І підкреслює, що завдяки держпідтримці горіхівництво в Україні  переходить з категорії: "зібрали у населення за копійки і перепродали через 3 етапи на експорт" до швидкого розвитку промислових садів, які можуть забезпечити і якість продукту,  і необхідні обсяги для стабільного експорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-