Держгеонадра: На Євразійському форумі в Китаї були, росіян не бачили

Держгеонадра: На Євразійському форумі в Китаї були, росіян не бачили

Укрінформ
У Державній службі геології та надр України не заперечують, що їхня делегація літала на «Євразійський форум» у Китай, проте спростовують, що участь у заході брала країна-агресор Росія.

Відповідне повідомлення надійшло на адресу Укрінформу.

"Твердження про те, що організатором «Євразійського форуму» нібито є «країна-агресор Росія» не відповідає дійсності. Представники РФ навіть не приймали в ньому участі", - зазначили в Держгеонадрах.

Читайте також: Тимчасовий керівник Держгеонадр злітав в Китай без дозволу МЗС - джерело

Також, у Держгеонадрах кажуть, що не витрачали на зазначену поїздку бюджетні кошти.

"Твердження про те, що українська делегація в складі чотирьох осіб відвідала цей міжнародний захід за бюджетні кошти також не відповідає дійсності, - всі витрати були оплачені Китайською урядовою стороною, котра і запросила українських очільників на цей форум", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, як повідомляв Укрінформ, відрядження до Китаю делегації Держслужби геології та надр України на чолі з т.в.о. керівника агентства Олегом Кирилюком відбулося попри те, що Міністерство закордонних справ України не надало на це дозволу. Про це Укрінформу повідомило джерело в Держгеонадрах.

"Ймовірно, однією із причин відмови було те, що співорганізатором форуму є країна-агресор Росія", - зазначило джерело.

Укрінформ подав запит до МЗС, щоб з'ясувати обставини цієї поїздки.

Крім того, раніше світові ЗМІ, у тому числі російські, повідомляли про склад учасників зазначеного форуму, серед яких значиться Російська Федерація. Зокрема, як повідомляв у ЗМІ замгубернатора китайської провінції Шеньсі Вей Цзенцзюнь, найширше представництво на форумі отримали країни-члени Шанхайської організації співпраці - Росія, Китай і Казахстан.

Також, на сайті ШОС вказується, що Євразійський економічний форум - майданчик міжнародного економічного співробітництва на просторі Євразії, куди географічно входять країни Шанхайської організації співпраці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-