Київ нарощує експорт швидше, ніж імпорт

Київ нарощує експорт швидше, ніж імпорт

Укрінформ
Темпи зростання експорту продукції у Києві в першому кварталі на 1 відсоток перевищили показники імпорту при загальному збільшенні товарообігу на понад 17 відсотків.

Про це на прес-конференції в Укрінформі у вівторок заявив президент Київської торгово-промислової палати Микола Засульський, повідомляє кореспондент агентства. 

"У першому кварталі поточного року товарообіг у столиці зріс на 17,6%, експорт зріс на 18%, а імпорт - на 17%. Тобто, ми маємо плюс по експорту продукції по місту Києву", - сказав Засульський.

Він поінформував, що Київ експортує продукцію у майже 180 країн світу, а третина столичного експорту припадає на країни Євросоюзу. 

За словами Засульського, столична влада разом з підприємцями продовжує пошук нових ринків збуту продукції київських підприємств після втрати великого російського ринку. У цьому контексті він повідомив, що відвідати першу виставку-презентацію "Зроблено в Києві", яка відбудеться 25 травня, запрошені партнери з різних країн. 

"У нас будуть гості з Хорватії, Словаччини, Угорщини, Литви, ОАЄ, Німеччини, Молдови, Грузії, Канади, Румунії, Італії, Білорусі", - поінформував президент Київської торгово-промислової палати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-