"Гаряча" Авдіївка: ДСНС і комунальники взялися за відновлення житла

Оновлюється
Укрінформ
ООН закликала припинити вогонь на Донбасі та поновити переговори за "Мінськом". Між тим обстріли Авдіївки тривають, з міста евакуювали 290 людей. Bellingcat підтвердила: снаряди летять з житлових кварталів Донецька.

У місті, що перебуває під безперервними обстрілами бойовиків, - гуманітарна катастрофа. Спроба відновити пошкоджені комунікації була невдалою: ремонтну бригаду обстріляли терористи.  Сапери теж не можуть почати розмінування, бо Росія відмовляється гарантувати припинення вогню. ОБСЄ, як повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський "ретирувалася". 

За даними штабу АТО, по Авдіївку обстрілюють з усіх стволів - "Градів", танків та мінометів. 

«Гаряча» Авдіївка: ООН закликала припинити вогонь на Донбасі читайте тут.

«Гаряча» Авдіївка: обстріли не припиняються - читайте тут.

«Гаряча» Авдіївка: перший день комунального колапсу - читайте тут.

«Гаряча» Авдіївка: початок ескалації - читайте тут.

Жебрівський заявляє, що працюють уже всі школи Авдіївки

06.02.2017 13.50

В усіх школах Авдіївки у понеділок розпочалося навчання.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці голова Донецької ОДА, керівник обласної військово-цивільної обласної адміністрації Павло Жебрівський.

“Сьогодні в Авдіївці на навчання у школах прийшли 505 учнів. Усі школи міста функціонують, у тому числі школа № 4, що знаходиться у приватному секторі. Тут на навчання прийшло 35 дітей”, - йдеться у повідомленні.

За його словами, 89 школярів, які минулого тижня централізовано виїхали до санаторіїв Святогірська, також сьогодні пішли на навчання до школи в “Смарагдовому містечку”.

“Діти дошкільного віку перебувають у дошкільних навчальних закладах як в Авдіївці, так і в Святогірську”, - додав Жебрівський. У звичному режимі також відбувається навчання у школах Мар’їнки та Красногорівки.

Донецьку фільтрувальну станцію підключили до електрики

06.02.2017 11:38

Відновлено електропостачання Донецької фільтрувальної станції, найближчим часом подання питної води споживачам буде відновлено.

Про це в понеділок, 6 лютого,  повідомили в комунальному підприємстві «Компанія «Вода Донбасу».

«Відновлено електропостачання Донецької фільтрувальної станції... Сьогодні співробітники Донецького регіонального виробничого управління приступили до запуску фільтрувальної станції в роботу. Імовірно через 6-8 годин подання питної води споживачам буде відновлено», - зазначається в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 30 січня о 19.30 в результаті бойових дій була знеструмлена Донецька фільтрувальна станція і зупинено подання води до міста Авдіївка і селища Верхньоторецького.

Європа має відреагувати на ескалацію в Авдіївці – Могеріні

06.02.2017 11:38

Євросоюз повинен рішуче відреагувати на загострення ситуації на Донбасі.

На цьому наголосила високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні перед початком засідання Ради Євросоюзу із закордонних справ у понеділок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Європейський Союз, я упевнена, сьогодні підтвердить свою сильну позицію і працюватиме з усіма сторонами. Це, зокрема, нормандський формат, включаючи Україну і Росію, з метою пошуку шляху вирішення конфлікту", - заявила високий представник ЄС.

Вона повідомила, що обговорила напередодні суттєве загострення ситуації на сході України з віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванною Климпуш-Цинцадзе, а також у п’ятницю з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

З Авдіївки евакуювали майже 300 осіб

06.02.2017 07:46

З міста Авдіївка на Донеччині, яке піддається  інтенсивним обстрілам з боку бойовиків, наразі евакуювали 290 осіб. 

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

"Станом на 7 год. 6 лютого з м.Авдіївка евакуйовано 290 осіб (з них 42 особи похилого віку та 135 дітей) - протягом доби - 24 особи (з них 11 дітей)", - йдеться у повідомленні.

До аварійно відновлювальних робіт у місті загалом залучено 260 осіб та 60 одиниць техніки, у тому числі: від ДСНС 95 осіб та 32 одиниці техніки, від Нацполіції 63 особи та 3 одиниці техніки, від комунальних служб міста 53 особи та 16 одиниць техніки, від Авдіївського коксохімічного заводу 49 особи та 9 одиниць техніки.

Організовано роботу Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, взаємодію служб. Ситуація перебуває на контролі ДСНС.

В Авдіївці ДСНС і комунальники взялися за відновлення житла

05.02.2017 20:37

В Авдіївці триває робота над відновленням житлового сектора, в місті працюють бригади ДСНС та комунальники.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

"Сьогодні в Авдіївці працює 10 бригад працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій та 6 бригад комунальних служб по відновленню житлового сектора. Зараз основне завдання повністю відновити всі системи життєзабезпечення, налагодити освітній процес для дітей, відновити житловий фонд. Модернізація соціальних об'єктів стане пріоритетом як державної субвенції ДФРР, так і субвенції з місцевого бюджету", - зазначив Зубко.

Він нагадав, що більше тижня місто існувало в кризовому режимі, з теплопостачанням в аварійному режимі та без світла. Сьогодні спільними зусиллями вдалося електропостачання відновити.

В Авдіївці закінчили ремонт ЛЕП, що живлять місто і коксохім

05.02.2017 16:26

Ремонтні бригади майже завершили ремонт пошкоджених в результаті обстрілу ліній електропостачання, що живлять Авдіївський коксохімічний завод і Донецьку фільтрувальну станцію.

Про це повідомляє Спеціальна мониторигова місія ОБСЄ в Тwitter.

"Ремонтні роботи майже завершилися. Перемир'я повинне тривати", - йдеться у повідомленні.

З Авдіївки евакуювали 290 людей, з них 135 дітей

05.02.2017 12:52

З Авдіївки станом на 10.00 5 лютого евакуйовано 290 осіб, протягом доби - 24 особи (з них 11 дітей).

Про це повідомляє прес-служба ДСНС. 

"Станом на 10:00 5 лютого з міста Авдіївка евакуйовано 290 осіб (з них 42 особи похилого віку та 135 дітей), протягом доби — 24 особи (з них 11 дітей).

На даний час до мобільних пунктів обігріву, з початку їх функціонування, звернулися 10 580 особи, харчування здійснюється 3 польовими кухнями. Організована та проводиться видача населенню міста гуманітарної допомоги у вигляді продуктових та промислових наборів у пакетах, наразі видані 5133 наборів. За добу видано 7 т овочів, 800 буханок хліба, ковдри, матраци та свічки", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до аварійно відновлювальних робіт залучено 260 осіб та 60 одиниць техніки, у тому числі: від ДСНС — 95 осіб та 32 одиниць техніки, від Національної поліції — 63 особи та 3 одиниці техніки, від комунальних служб міста — 53 особи та 16 одиниці техніки, від Авдіївського коксохімічного заводу — 49 особи та 9 одиниць техніки.

Жебрівський: В Авдіївці є газ і тепло, воду подаємо за графіком

05.02.2017 10:34

В Авдіївці є газ і теплопостачання, вода подається за графіком. Ніч у місті прошла відносно спокійно.

Про це в соцмережі Facebook написав Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

“Газ і теплопостачання у квартирах Авдіївки є, воду подаємо за графіком. Лікарня та Укртелеком працюють у штатному режимі. Підрозділи національної поліції працюють у посиленому режимі для забезпечення порядку у місті. До речі, дуже допомогли і розвантажили потік людей створені вчора нацполіцією на околицях Авдіївки два додаткові пункти звернень громадян. Ці пункти працюють також і в режимі пунктів обігріву, харчування та надання гуманітарної допомоги», - написав він.

За словами Жебрівського, містом курсують машини, які розвозять продукти харчування і теплі речі.

«Посилену увагу приділяємо людям з особливими потребами – розвозимо їм за графіком продуктові пакети, гігієнічні набори, надаємо іншу допомогу. Ніч пройшла відносно спокійно. Щоправда були поодинокі обстріли на околицях міста», - підкреслив Жебрівський. Він також оприлюднив оновлені дані щодо руйнувань, завданих місту бойовиками від 31 січня.

У Петербурзі активісти готують пікети «Руки геть від Авдіївки»

05.02.2017 09:43

У неділю, 5 лютого, в центрі Петербурга на Невському проспекті пройдуть пікети, організовані Демократичним рухом "Солідарність", проти російської агресії на Донбасі.

Про це повідомляється в прес-релізі "Солідарності", наявному в Укрінформі.

"Руки геть від Авдіївки! У неділю, 5 лютого 2017 р., о 18:00 на Невському проспекті пройде акція протесту проти відновлення широкомасштабних військових дій РФ в Україні – масованих обстрілів Авдіївки. Формат - серія одиночних пікетів. Місце збору – на перетині Невського проспекту і Малій Садовій вулиці", - повідомляє "Солідарність".

У прес-релізі нагадується, що "обстріл Авдіївки – не єдине свідчення переходу війни в Донбасі в «гарячу фазу»", оскільки "йде розширення військової присутності РФ на Донбасі, про що свідчать колони військ і військової техніки, що надходять з території РФ , тільки 2 лютого на Донбас з Росії в'їхали кілька армійських колон – військові, продовжують обстріли на Маріупольському напрямку".

Організатори акції твердо заявляють, що «відповідальність за нові жертви, які зараз приносить Україна, яка обороняється від наступу агресора, лежить, в тому числі і на нас, громадян Росії». «Тому ми знову виходимо висловити свій протест проти російської військової агресії в Україні, проти брехні, що ллється зі сторінок прокремлівських видань і екранів телевізорів, що оббріхує український народ і перетворює окупантів в «героїв Росії». Ми виходимо за Авдіївку, на стороні її захисників. Ми бажаємо їм перемоги», - резюмує петербурзька «Солідарність».

По Авдіївці випущено понад 7500 боєприпасів з важкого озброєння

04.02.2017 23:31

Протягом останніх 5 діб російсько-окупаційні війська 13 разів здійснювали штурмові дії, спрямовані проти підрозділів Збройних Сил України та мирного населення в районі Авдіївки.

Про це під час брифінгу для ЗМІ щодо ситуації в Авдіївці, порушень Мінських домовленостей зі сторони російсько-окупаційних військ та роботи СЦКК для повернення режиму тиші розповів керівник української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) генерал-майор Анатолій Петренко.

"Понад 7 тисяч 500 боєприпасів було випущено по Авдіївці з важкого озброєння. 3 доби, переважно вночі, велися обстріли жилих масивів, загалом 345 тон боєприпасів, а це 8 заповнених вагонів, було випущено по позиціях сил АТО та мирним жителям Авдіївки", - повідомив він.

Бойовики зірвали режим "тиші" й почали штурм Авдіївки - штаб АТО

04.02.2017 18:31

"Близько 17.30 окупанти розпочали штурмові дії наших позицій в районі Авдіївської промзони із застосуванням 152 мм гармат та мінометів 120 мм калібру", - повідомляє прес-центр АТО в Фейсбуці.

Як наголошують у штабі, дії бойовиків у черговий раз засвідчили, що окупанти не збираються дотримуватися "тиші".

"Противник навмисно зриває ремонтні роботи з метою загострення гуманітарних проблем у місті", - підкреслюється в повідомленні.

ОБСЄ заявляє про порушення режиму "тиші" в Авдіївці

04.02.2017 17:12

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні закликає припинити вогонь в районі Авдіївки, оскільки ремонтні роботи там знову зупинені через обстріли.

Про це СММ ОБСЄ повідомляє на своїй сторінці у Twitter.

"Роботи перервано. Режим припинення вогню порушено. Цивільне населення продовжує страждати. Припиніть вогонь зараз!", - йдеться у заяві СММ ОБСЄ.

Бойовики відкрили прицільний вогонь по електриках у Авдіївці

04.02.2017 16:16

Попри режим тиші, російські бойовики знову обстріляли українських електриків в Авдіївці, ремонтні роботи відновити не вдалося.

Про це поінформував Президента України віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко, повідомив на своїй сторінці у Facebook прес-секретар Глави держави Святослав Цеголко.

"Попри режим тиші, російські бойовики обстріляли українських електриків, які проводили ремонтні роботи для відновлення постачання електроенергії до Авдіївки... Відновити ремонтні роботи не вдалося через прицільний вогонь", - написав Цеголко.

Відповідну інформацію, за його словами, надіслано ОБСЄ та нашим міжнародним партнерам. Україна вимагає від Росії негайно припинити вогонь.

Евакуація Авдіївки: вивезли вже 266 жителів, половина з них - діти

04.02.2017 15:07

З Авдіївки у суботу, 4 лютого, евакуйовано ще 22 людей, загалом з міста виїхали через обстріли 266 мешканців.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

"Двома автобусами вивезено 22 людей (з них 10 дітей) до пансіонату "Перлина Донеччини". Всього вивезено 266 людей, з них 42 людей похилого віку та 124 дітей", - йдеться у повідомленні.

В авдіївські багатоповерхівки повернули тепло - Зубко

04.02.2017 10:43

В Авдіївці відновлено опалення в багатоповерхових будинках, що було відсутнє внаслідок обстрілів.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр регіонального розвитку Генадій Зубко у Твіттері.

"Авдіївка відновлено опалення у під'їздах 9- та 5-поверхівок після обстрілу 2 лютого. Температура у будинках - +18 - +22. На вулиці +1". - написав він.

Снаряд влучив у квартиру з дітьми

04.02.2017 00:21

Бойовики обстріляли стару частину міста Авдіївки - снаряд влучив у п'ятиповерховий житловий будинок №73 по вул. Соборній.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив начальник Головного управління Нацполіції у Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

"Авдіївка. Знову обстріл старої частини міста. Бойовики не шкодують нікого, навіть дітей. Снаряд влучив у п'ятиповерховий житловий будинок №73 по вул. Соборній (колишня Леніна). В квартирі знаходилась мати та п'ять дітей віком від 5 років і старше", - написав він.

За словами Аброськіна, всі мешканці залишилися живі, викликали на допомогу працівників поліції.

Прикордонники передали в Авдіївку польові кухні та бензовози

03.02.2017 20:29

В Авдіївку прикордонники передали польові кухні для приготування їжі та відправили бензовози для переміщення палива.

Про це інформує Держприкордонслужба.

"Польові кухні для приготування їжі передали сьогодні прикордонники Донецького та Краматорського загону жителям Авдіївки, котра щодня піддається обстрілам з боку російсько-терористичних військ. Їх (кухні - ред.) розмістили в наметовому містечку поруч з іншими польовими кухнями  та пунктами обігріву представників державних служб і волонтерських організацій ", - йдеться в повідомленні.

Крім того, прикордонники Житомирського загону передали два бензовози для перевезення дизпалива, яке виділила місцева влада.

Така допомога вкрай необхідна тисячам людей, змушеним боротися за виживання у вкрай складних умовах. Адже місто наразі знеструмлене, без води, газу та належного опалення.

Супрун розповіла про ситуацію в Авдіївській міськлікарні

03.02.2017 20:24

Авдіївська міська лікарня у ці дні працює в режимі надзвичайної ситуації, заклад забезпечений оперативним резервом медикаментів та медичних виробів.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook в.о.міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Авдіївська міська лікарня працює в режимі надзвичайної ситуації. Цілодобово працює 4 хірурги та 3 анестезіологи. Розгорнуто три операційні, штат сформовано за рахунок цивільних місцевих лікарів та груп підсилення Міноборони. На сьогодні лікарня забезпечена оперативним резервом медикаментів та медичних виробів", - зазначила вона.

За словами Супрун, електропостачання лікарні відбувається від генератора резервного живлення, який забезпечила ДСНС, що дозволяє закладу функціонувати без перебоїв. Для цілодобової роботи сформовано 2 бригади екстреної меддопомоги, в яких задіяні штатні працівники Авдіївської підстанції екстреної медичної допомоги та медичні працівники, відряджені з інших регіонів України.

У Європарламенті обговорять загострення ситуації в Авдіївці

03.02.2017 19:46

Підкомітет Європарламенту з питань безпеки та оборони терміново обговорить ескалацію ситуації на Донбасі.

Це питання включено до порядку денного засідання у понеділок, 6 лютого, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

У слуханнях візьме участь віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

За програмою візиту до керівних інституцій ЄС український урядовець у понеділок також проведе зустрічі із віце-президентом Єврокомісії з питань євро та фінансової стабільності Валдісом Домбровскісом, єврокомісаром з питань торгівлі Сесілією Мальмстрьом.

Як повідомлялося, питання Україні, зокрема ескалації безпекової ситуації на Донбасу, буде у фокусі уваги на засіданні Ради ЄС у закордонних справах, що також засідатиме у понеділок.

Порошенко: За злочини в Авдіївці відповідальна Росія

03.02.2017 17:49

"Жорстке загострення ситуації в Авдіївці, навколо промзони, обстріл цивільних кварталів та загибель мирних мешканців, поранення журналістів та загибель українських військових - повна відповідальність за це лежить на російській стороні і бойовиках, яких вона підтримує", - заявив Президент України Петро Порошенко під час наради щодо гуманітарної ситуації в Авдіївці.

Росіяни не дають налагодити подачу води та світла ні Авдіївці, ні Донецьку - Порошенко

03.02.2017 17:28

Росія не погоджується на пропозиції української сторони щодо припинення вогню в районі Авдіївки, щоб відновити подачу електрики і води - і не лише у контрольованій українськими військами частині міста, а й в окупованому Донецьку. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час наради щодо гуманітарної ситуацію в Авдіївці, повідомляє прес-служба глави держави.

"Можна лише уявити, як жили у ці дні мешканці Авдіївки: без світла, з обмеженим постачанням тепла, обмеженим постачанням води, бо російська сторона намагалася перетворити їхнє життя на пекло. І лише чітко скоординовані дії мої, українського уряду, служб, славетних українських військових, які в координації всі разом зробили все можливе для того, щоби не дати Російській Федерації дестабілізувати ситуацію як у Авдіївці, так і по всій лінії фронту", - наголосив Президент.

Водночас він підкреслив, що росіянам не вдалося представити позицію України як сторони, що порушує режим припинення вогню.

Жебрівський документує всі пошкодження в Авдіївці для міжнародного трибуналу

03.02.2017 17:26

Пошкодження цивільних об'єктів унаслідок бойових дій в Авдіївці фіксуються, щоб отримати компенсацію від Російської Федерації через міжнародний трибунал.    

"Ретельно документуємо всі пошкодження в Авдіївці, щоб потім, у міжнародному трибуналі, долучити ці матеріали до справи про компенсацію Росією наслідків її діяльності на нашій землі. Усе згідно з міжнародним законодавством. Рашистські "відпускники" та "трактористи" повинні чітко знати, що за всю ту безтяму, яку вони натворять в Україні, їхні діти і вони самі у старості будуть довго розплачуватися", - написав у Facebook голова Донецької військово-цивільної адміністрації.

Генштаб оприлюднив погодинну хронологію ескалації в Авдіївці

03.02.2017 15:42

...Станом на ранок, 3 лютого, обстановка продовжує залишатися складною, противник не припиняє обстріли наших позицій", - йдеться в повідомленні Генштабу України у Facebook.

Бойовики ведуть прицільний вогонь по цивільних об'єктах Авдіївки - Турчинов

03.02.2017 15:33

«Військові злочинці, які безпосередньо підтримуються та керуються з Кремля, здійснювали прицільний вогонь по цивільних об’єктах, зокрема по центру Авдіївки - по наметовому містечку, де постійно харчуються та гріються мешканці міста, по школі, де діє пункт збору гуманітарної допомоги тощо», - сказав секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба РНБО. 

На його думку, це свідчить про наміри військово-політичного керівництва РФ щодо подальшої ескалації бойових дій на сході України. «Ця ескалація «збіглася» з брехливими та агресивними заявами Путіна щодо подій на Донбасі, що зайвий раз підтверджує, хто безпосередньо відповідає за криваві злочини та спробу, перекресливши Мінські домовленості, перейти до повномасштабних військових дій», - заявив Турчинов.

Він наголосив, що Україна готова надати міжнародним спостерігачам та міжнародній спільноті всі необхідні докази агресивних дій і військових злочинів російських гібридних військ проти українців.

Енергетики не можуть розпочати ремонт у Авдіївці через обстріли - ДТЕК

03.02.2017 15:15

Сьогодні три бригади енергетиків ДТЕК у кількості 29 осіб спробували почати відновлювальні роботи з метою забезпечити енергопостачання Авдіївки, проте були змушені зупинитися через загрозу обстрілу.

Єлісєєв: Для України головне - припинення вогню в Авдіївці

03.02.2017 15:10

Для України головним завданням на сьогодні є припинення вогню в Авдіївці, а вже потім - проведення "нормандського" формату, заявив заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв.

"Що стосується "нормандського" формату на рівні лідерів, то терміни його скликання та проведення будуть залежати від багатьох факторів. Наразі ключовою є ситуація в Авдіївці, і нам треба, щоб був припинений вогонь, а потім можна буде говорити про політичні більш конкретні речі", - сказав Єлісєєв.

В Авдіївці за тиждень загинули 10 і поранені 66 військових

03.02.2017 14:37

Збройні сили України втратили 10 бійців, ще 66 військовослужбовців отримали поранення внаслідок обстрілів в Авдіївці. Про це перший заступник начальника об’єднаного оперативного штабу, генерал-майор Андрій Цвєтков поінформував на засіданні державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо ситуації в м. Авдіївці.

За його словами, за тиждень бойовики здійснили близько 40 довготривалих обстрілів українських позицій та випустили близько 6 тисяч снарядів.

Штаб АТО: такої інтенсивності боїв не спостерігалося з минулого літа

03.02.2017 14:25

«Бої тривають цілодобово, окупанти масово застосовують міномети, гармати і «Гради». Кількість випущених боєприпасів з важкого озброєння по Авдіївці та позиціях на її флангах сягає 2 тисяч», - сказав речник Міністерства оборони України полковник Олександр Мотузяник під час брифінгу.

За час обстрілів в Авдіївці зруйновані 28 житлових будинків - Зубко

03.02.2017 14:06

"За ці дні було зруйновано 28 будинків житлового сектору", - заявив віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко під час засідання державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо ситуації в Авдіївці.

Він нагадав, що цієї ночі також було обстріляно пункт життєзабезпечення та школу.

ОБСЄ закликає "людей в уніформі і костюмах" припинити бої в Авдіївці

03.02.2017 13:43

"Люди, як в уніформі, так і в костюмах, яким доручено ухвалення важливих рішень, мусять припинити бойові дії в районі Авдіївки. Відвести свої танки, міномети, артилерію та РСЗВ з цієї ділянки. Припинити просування сил вперед і збільшити дистанцію між відповідними позиціями", - заявив у п'ятницю під час скайп-включення в Українському кризовому медіа-центрі перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

Він також наголосив на необхідності гарантувати безпечний та безперешкодний доступ для ремонтних бригад з обладнанням для відновлення життєво важливої інфраструктури.

Турчинов прибув до Авдіївки

03.02.2017 13:06

Секретар РНБО Олександр Турчинов прибув до міста Авдіївка, де днями загострилася ситуація з активізацією бойових дій. Про це повідомляє прес-служба РНБО.

Хуг вірить, що ескалацію на Донбасі можна припинити

03.02.2017 12:39

Перший заступник керівника СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг вірить, що сторони протистояння на Донбасі здатні забезпечити припинення ескалації ситуації, що склалася в Авдіївці через її обстріли бойовиками.

Про це він сказав на брифінгу щодо безпекової ситуації в Україні під час скайп-включення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Незважаючи на їхню войовничу риторику, я знаю, що сторони здатні забезпечити деескалацію. Я знаю, що вони можуть уникнути провалу", - сказав він.

З Авдіївки вже евакуювали 230 людей - рятувальники

03.02.2017 12:27

З Авдіївки станом на 11 годину 3 лютого евакуйовано 230 осіб (з них 112 дітей). Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

В Авдіївці існує загроза гуманітарної та екологічної катастрофи - Хуг

03.02.2017 12:16

Перший заступник керівника СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг заявляє про загрозу гуманітарної та екологічної катастрофи в Авдіївці через обстріли бойовиків.

Про це він сказав на брифінгу щодо безпекової ситуації в Україні під час скайп-включення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Існує загроза потенційної гуманітарної та екологічної катастрофи. Бойові дії відбуваються у міській промисловій зоні. Об'єкти інфраструктури, водо-, електро- та газопостачання мають фукціонувати незалежно від того, де проходить умовна лінія розмежування", - сказав Хуг.

За його словами, ситуація з водозабезпеченням може погіршитися, якщо в резервуари з хлоридом на фільтрувальній станції в Ясинуватій влучить снаряд. 

Поранений в Авдіївці британський фотограф втратив зір - лікарі

03.02.2017 10:34

Під час масованого обстрілу в Авдіївці британському фотожурналісту Крістоферу Нунну фактично вибило око, друге око також сильно постраждало. Про це повідомив головний лікар дніпровської лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко в ефірі телеканалу "112 Україна".

"У нього (журналіста. - Ред.) по суті вибите одне око, друге постраждало, і зараз офтальмологи роблять усе можливе, щоб урятувати й друге око. Стан некритичний, середньої тяжкості. Тим не менше, зір журналіст утратив", - зазначив Риженко.

Він також повідомив, що бійці, що були доправлені за останній час у лікарню Мечникова, одужують. Залишаються двоє бійців, яким потрібна допомога в реанімації.

Бойовики обстріляли Авдіївку і Сартану

03.02.2017 08:49

Російсько-окупаційні війська цієї ночі знову обстріляли Авдіївку.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

«Після нічного обстрілу Авдіївки по місту працюють патрулі поліції, щоб з'ясувати можливі пошкодження та виявити можливі поранення серед мешканців міста. Автопатрулі поліції також виїхали на стару Авдіївку. Військові підрозділи CIMIC виїхали на допомогу мешканцям сіл Опитне, Водяне, Піски», - написав Жебрівський.

Обстріли Авдіївки тривають, з міста евакуювали 200 людей - ДСНС

03.02.2017 08:32

З Авдіївки на Донеччині станом на ранок п'ятниці евакуйовано 200 осіб, з них 95 дітей, бойовики обстрілів не припиняють. Про це повідомляє ДСНС.

Як наголосили у рятувальній службі, 4 піротехнічні розрахунки ДСНС перебувають у готовності для обстеження та розмінування території ЛЕП з метою забезпечення аварійно-відновлюваних робіт та для очищення Авдіївки від вибухонебезпечних предметів, ще 2 піротехнічні розрахунки - у резерві.

Теплопостачання у місті, де проживає близько 22 тис. чоловік, здійснюється централізовано за рахунок заводської теплоенергоцентралі на природному газі, у квартирах температура повітря 18-20 градусів тепла. Централізоване водопостачання здійснюється за графіком з резерву (для забезпечення подачі води на насосній станції Авдіївки залучено електростанцію ДСНС потужністю 200 кВт). 

Функціонує пункт життєзабезпечення, 3 стаціонарні пункти обігріву, до яких звернулось понад 8,1 тис. осіб, забезпечено харчування 3 польовими кухнями.

Bellingcat підтвердила обстріл Авдіївки з житлових кварталів Донецька

03.02.2017 07:57

Міжнародна група розслідувачів Bellingcat спільно з Conflict Intelligence Team визначила, що російські окупанти обстрілюють позиції українських військових з житлових районів окупованого Донецька.

Про це йдеться у звіті Bellingcat.

Як зазначається, користувачі соцмереж регулярно повідомляють, що бойовики ведуть вогонь по позиціях сил АТО з "Градів" , перебуваючи поблизу об'їзної дороги, де розташований гіпермаркету "Ашан", житлові райони та онкологічна лікарня.

Організація виявила в соцмережах шість різних відео (опубліковані 31 січня та 1 лютого), на яких видно пуски "Градів" з Донецька. Про те, що РСЗВ знаходяться поблизу гіпермаркету і житлових районах свідчить геолокація відео.

В Авдіївці поранили британського фотожурналіста

03.02.2017 03:50

Британський фотожурналіст Крістофер Нунн, який отримав поранення ввечері 2 лютого в результаті обстрілу Авдіївки, був доставлений в лікарню міста Дніпро. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

"2 лютого внаслідок обстрілу російсько-окупаційними військами населеного пункту Авдіївка постраждав британський фотограф Крістофер Нунн. Із травмою лівого ока його евакуювали до 66-го військового медичного госпіталю, звідки після огляду доправили до обласної клінічної лікарні ім. І.І.Мечникова міста Дніпро для надання кваліфікованої медичної допомоги", - йдеться в повідомленні.

Обстріл Авдіївки: загинув водій ДСНС, поранений підполковник

03.02.2017 02:15

"Отримав поранення в живіт начальник 15-ДПРЗ ГУ ДСНС у Донецькій області підполковник служби цивільного захисту Третейкін Дмитро Олександрович (на фото - в центрі. - Ред.), зараз у реанімації. Водій аварійно-рятувального загону Горбань Сергій Володимирович, на превеликий жаль, загинув", - повідомив на своїй сторінці у Facebook глава ДСНС Микола Чечоткін.

***

Запеклі бої під Авдіївкою тривають з 29 січня. Того дня російсько-окупаційні війська двічі вели по місту інтенсивні обстріли й намагалися атакувати. В підсумку бій за Авдіївську промзону тривав 19 годин. Українські військові відбили усі спроби штурму, але, на жаль, не обійшлося без втрат. Штаб АТО заявив, що провокація мала на меті звинуватити українську сторону у порушенні досягнутих домовленостей.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала 2260 порушень режиму припинення вогню, переважно у трикутнику Донецький аеропорт – Авдіївка – Ясинувата, протягом лише однієї доби - 29 січня. Прокуратура Донецької області кваліфікувала обстріл Авдіївки як теракт, бо терористи «ДНР» цілеспрямовано гатили по житловим кварталам, маючи достовірну інформацію, що в цьому районі є цивільні.

Москва відмовилася реагувати на запити України й ОБСЄ щодо обстрілів з артилерийських систем житлових кварталів Авдіївки, заявив Петро Порошенко. Президенту довелося перервати свій візит до Берліна через надзвичайну ситуацію в Авдіївці.  

В МЗС заявили, що навмисні обстріли російськими окупаційними військами житлових кварталів, застосування забороненого минськими домовленостями важкого озброєння, провокування гуманітарної кризи в регіоні - такі дії Кремля можуть кваліфікуватися як військовий злочин, грубе порушення Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року. 

Через спричинений обстрілами комунальний колапс  у ніч на 31 січня у місті було оголошено надзвичайний стан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-