Бойовики ведуть прицільний вогонь по цивільних об'єктах Авдіївки - Турчинов

Бойовики ведуть прицільний вогонь по цивільних об'єктах Авдіївки - Турчинов

Укрінформ
Російські окупаційні війська за останню добу показали максимальну інтенсивність ведення вогню по українських позиціях за період з лютого 2016 року і при цьому ведуть прицільний вогонь по цивільних об'єктах.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба РНБО.

«Військові злочинці, які безпосередньо підтримуються та керуються з Кремля, здійснювали прицільний вогонь по цивільних об’єктах, зокрема по центру Авдіївки - по наметовому містечку, де постійно харчуються та гріються мешканці міста, по школі, де діє пункт збору гуманітарної допомоги тощо», - сказав Турчинов.

Він додав, що внаслідок обстрілу було знову пошкоджено комунікації та інфраструктура міста.

Турчинов також повідомив, що від артудару бойовиків по гуманітарних об’єктах в Авдіївці постраждали люди: загинув водій автомобіля ДСНС, поранено начальника державного пожежно-рятувального загону Авдіївки. Крім того, поранення дістав фотокореспондент з Великої Британії. На території Авдіївки пошкоджено 76 житлових будинків (з них 69 - приватні та 7 - багатоквартирні).

Окрім того, російські гібридні війська обстріляли цивільні об’єкти в Мар’їнці, Красногорівці, Галицинівці, Сартані та в інших населених пунктах. Зокрема, на території Мар’їнського району пошкоджено 11 житлових будинків та школу у Мар’їнці.

«Українська розвідка зафіксувала збільшення кількості військової техніки (танків, САУ, реактивних систем залпового вогню), боєприпасів, зброї та російських військових, які потрапляють на окуповану територію Донбасу через неконтрольовані ділянки кордону», - сказав секретар РНБО.

На його думку, це свідчить про наміри військово-політичного керівництва РФ щодо подальшої ескалації бойових дій на сході України.

«Ця ескалація «збіглася» з брехливими та агресивними заявами Путіна щодо подій на Донбасі, що зайвий раз підтверджує, хто безпосередньо відповідає за криваві злочини та спробу, перекресливши Мінські домовленості, перейти до повномасштабних військових дій», - заявив Турчинов.

Він наголосив, що Україна готова надати міжнародним спостерігачам та міжнародній спільноті всі необхідні докази агресивних дій і військових злочинів російських гібридних військ проти українців.

Секретар РНБО також відзначив мужність українських воїнів, які боронять Україну на Сході.

«ЗСУ та інші військові формування гідно, мужньо та професійно захищають свою країну, зупиняючи зухвалі спроби наступу російських гібридних військ. Вони адекватно та рішуче даватимуть відсіч будь-яким агресивним діям ворога», - підсумував секретар РНБО

Фото: http://turchynov.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-