Штаб АТО: такої інтенсивності боїв не спостерігалося з минулого літа

Штаб АТО: такої інтенсивності боїв не спостерігалося з минулого літа

Карта
Укрінформ
Інтенсивність бойових дій в зоні проведення АТО підвищилася і йде одразу на Донецькому, Луганському і Маріупольському напрямках.

Про це речник Міністерства оборони України полковник Олександр Мотузяник сказав під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас з літа минулого року не спостерігалася така інтенсивність бойових дій. У нас сьогодні бойова активність ворога зафіксована практично по всій лінії зіткнення, по трьох різних напрямках: Маріупольський, Донецький і Луганський", - заявив Мотузяник.

Речник МОУ також зазначив, що з впевненістю можна сказати, що бойові дій розгорнулися узовж всієї лінії фронту, чого не спостерігалося з 2014 року.

«Левова частка ворожих обстрілів, як і раніше, припадає на Попаснянський район. Бойові дії почалися після 10 годин ранку і тривали до пізнього вечора. Противник застосовував міномети та артилерію, випустивши по наших позиціях не менше 50 мін. Також мінометні обстріли з боку НЗФ сталися у Сизому Станично-Луганського району та Кримському Новоайдарського району», - розповів речник штабу про Луганський напрямок.

За його словами, на передовій навколо Авдіївки минулої доби обстановка не змінилася.

«Бої тривають цілодобово, окупанти масово застосовують міномети, гармати і «Гради». Кількість випущених боєприпасів з важкого озброєння по Авдіївці та позиціях на її флангах сягає 2 тисяч», - сказав він.

На Маріупольському напрямку вчора кількість ворожих обстрілів різко зросла – з 35 до 72.

«Тривають варварські обстріли з боку противника у Мар’їнському районі. Метою ворожих снарядів, перш за все, є цивільні об’єкти та мирні мешканці», - додав Мотузяник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-