Росіяни не дають налагодити подачу води та світла ні Авдіївці, ні Донецьку - Порошенко

Росіяни не дають налагодити подачу води та світла ні Авдіївці, ні Донецьку - Порошенко

Укрінформ
Росія не погоджується на пропозиції української сторони щодо припинення вогню в районі Авдіївки, щоб відновити подачу електрики і води - і не лише у контрольованій українськими військами частині міста, а й в окупованому Донецьку.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час наради щодо гуманітарної ситуацію в Авдіївці, повідомляє прес-служба глави держави.

"Можна лише уявити, як жили у ці дні мешканці Авдіївки: без світла, з обмеженим постачанням тепла, обмеженим постачанням води, бо російська сторона намагалася перетворити їхнє життя на пекло. І лише чітко скоординовані дії мої, українського уряду, служб, славетних українських військових, які в координації всі разом зробили все можливе для того, щоби не дати Російській Федерації дестабілізувати ситуацію як у Авдіївці, так і по всій лінії фронту", - наголосив Президент.

Водночас він підкреслив, що росіянам не вдалося представити позицію України як сторони, що порушує режим припинення вогню.

"Все відбувається з точністю до навпаки – наш представник у Спеціальному центрі координації і контролю, отримуючи відповідні накази від міністра оборони, за моїм дорученням, постійно демонстрував готовність для припинення вогню. Хоча б для гуманітарної паузи, для того, щоб відновити забезпечення. Наголошую – не лише у контрольованій українськими військами частині Авдіївки, а припинити той жах, який відбувається зараз у Донецьку з обмеженням постачання світла і води, бо там теж наші громадяни і ми про них також піклуємося", - зауважив Порошенко.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-