Bellingcat підтвердила обстріл Авдіївки з житлових кварталів Донецька

Bellingcat підтвердила обстріл Авдіївки з житлових кварталів Донецька

Фото, відео
Укрінформ
Міжнародна група розслідувачів Bellingcat спільно з Conflict Intelligence Team визначила, що російські окупанти обстрілюють позиції українських військових з житлових районів окупованого Донецька.

Про це йдеться у звіті Bellingcat.

Як зазначається, користувачі соцмереж регулярно повідомляють, що бойовики ведуть вогонь по позиціях сил АТО з "Градів" , перебуваючи поблизу об'їзної дороги, де розташований гіпермаркету "Ашан", житлові райони та онкологічна лікарня.

Організація виявила в соцмережах шість різних відео (опубліковані 31 січня та 1 лютого), на яких видно пуски "Градів" з Донецька. Про те, що РСЗВ знаходяться поблизу гіпермаркету і житлових районах свідчить геолокація відео.

На думку експертів, будь-яка українська контратака на придушення вогонь РСЗВ, автоматично піддала б ризику життя цивільних осіб, які проживають в цьому районі.

"Для пусків напевно використовувалися реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град", шасі яких дозволяють машинам пересуватися по бездоріжжю. Таким чином, цілком можна було використовувати інше місце пуску", - зазначили у  Bellingcat.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-