Супрун розповіла про ситуацію в Авдіївській міськлікарні

Супрун розповіла про ситуацію в Авдіївській міськлікарні

Укрінформ
Авдіївська міська лікарня у ці дні працює в режимі надзвичайної ситуації, заклад забезпечений оперативним резервом медикаментів та медичних виробів.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook в.о.міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Авдіївська міська лікарня працює в режимі надзвичайної ситуації. Цілодобово працює 4 хірурги та 3 анестезіологи. Розгорнуто три операційні, штат сформовано за рахунок цивільних місцевих лікарів та груп підсилення Міноборони. На сьогодні лікарня забезпечена оперативним резервом медикаментів та медичних виробів", - зазначила вона.

За словами Супрун, електропостачання лікарні відбувається від генератора резервного живлення, який забезпечила ДСНС, що дозволяє закладу функціонувати без перебоїв. Для цілодобової роботи сформовано 2 бригади екстреної меддопомоги, в яких задіяні штатні працівники Авдіївської підстанції екстреної медичної допомоги та медичні працівники, відряджені з інших регіонів України.

Крім того, сформовано військово-цивільну об'єднану бригаду для надання допомоги як быйцям ЗСУ, так і населенню. Після стабілізації стану "тяжких" пацієнтів в Авдіївці їх евакуюють в тил - до Костянтинівської, Мирноградської та Покровської лікарень. Евакуацію здійснюють військово-медична служба та волонтерські бригади (ASAP, Госпітальєри, Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Миколи Пирогова) до 66 військового польового шпиталю, уточнила керівник МОЗ.

"Завдяки злагодженій роботі волонтерів та працівників шпиталю вдається максимально швидко надавати спеціалізовану допомогу пораненим військовим", - наголосила Супрун.

Вона також поінформувала, що у перші години загострення ситуації в Авдіївці МОЗ відрядило до зони бойових дій головного спеціаліста Управління екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олександра Данилюка для забезпечення координації дій МОЗ, Міноборони, ДСНС, місцевої адміністрації, волонтерських та гуманітарних організацій.

За словами Супрун, Данилюк має величезний досвід роботи у зоні бойових дій: два роки тому він як військовий лікар 128 окремої гірсько-піхотної бригади рятував життя військових під Дебальцевим.

"Ми утримуємо з Олександром постійний контакт, щоб мати найбільш актуальну інформацію про стан надання медичних послуг для цивільних та військових", - запевнила керівник МОЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-