Франція відкидає звинувачення РФ у блокуванні Україною «Норманді» – посол

Франція відкидає звинувачення РФ у блокуванні Україною «Норманді» – посол

Укрінформ
Франція не сприймає риторику Росії про відповідальність України за невиконання рішень лідерів у Нормандському форматі.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив 12 березня постійний представник Франції при ООН Ніколя де Рів’єр під час віртуального засідання Ради Безпеки ООН високого рівня за формулою «Арріа» «Крим: 7 років порушень суверенітету та територіальної цілісності України».

«Ми не сприймаємо риторику Росії, яка обвинувачує Україну в тому, що ситуація зайшла у глухий кут», - заявив французький посол про нинішній стан переговорів у Нормандському форматі.

Читайте також: Росія має взяти на себе політичну відповідальність за реалізацію рішень «Норманді» – ТКГ

Він наголосив, що результатом переговорів у Нормандському форматі повинно стати повне відновлення суверенітету України на Донбасі.

Французький дипломат також згадав про негативні наслідки мілітаризації Криму і регіону Чорного моря Росією, що завдає шкоди і протиправно обмежує міжнародне судноплавство.

Окрім цього, він засудив політику РФ, яка порушує права людини у Криму та призвела до погіршення ситуації на півострові через убивства, політичні ув'язнення, зникнення людей і дискримінацію за релігійними ознаками, включаючи кримських татар та україномовних людей.

Читайте також: Туреччина сподівається, що «Кримська платформа» посилить увагу до окупованого півострова

«Росія повинна припинити свою політику демографічних змін на півострові», - додав постпред Франції при ООН.

Він закликав Росію допусти до Криму міжнародну місію під егідою ООН з моніторингу ситуації щодо дотримання прав людини на півострові.

Читайте також: Кулеба закликає Росію надати міжнародним організаціям повний доступ до окупованого Криму

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю в ООН проходить віртуальне засідання високого рівня за формулою «Арріа» на тему «Крим: 7 років порушень суверенітету та територіальної цілісності України». Засідання скликане державами-членами Ради Безпеки ООН - Великою Британією, Естонією, Ірландією, Норвегією, США та Францією - разом з Україною. Понад двадцять країн-членів ООН з різних регіонів світу стали співорганізаторами заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-