Екссуддя із Криму отримала заочно 12 років за держзраду

Екссуддя із Криму отримала заочно 12 років за держзраду

Укрінформ
Колишню суддю Ленінського районного суду Автономної Республіки Крим Оксану Доник, яка перейшла на бік російських загарбників, заочно засудили до 12 років ув’язнення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

"Колишню суддю Ленінського районного суду Автономної Республіки Крим, яка після початку окупації півострова Росією порушила присягу та перейшла на службу до незаконно створеного росіянами судового органу, визнано винною у державній зраді та засуджено до 12 років позбавлення волі. Відповідний вирок оголосив Дніпровський районний суд Києва", - ідеться у повідомленні.

За даними Центру журналістських розслідувань, засуджена – Оксана Доник, яка обіймала посаду судді Ленінського райсуду з 18 жовтня 2013 року та навесні 2014 року перейшла працювати до незаконно створеного "Ленинского районного суда Республики Крым".

За матеріалами справи, здійснюючи судочинство іменем РФ, Доник вчинила дії з надання допомоги у здійсненні підривної діяльності проти України та надала допомогу представникам іноземної держави на відправлення правосуддя на підставі законодавства іноземної держави.

Читайте також: Екссуддю з Джанкоя засудили до 12 років ув'язнення за держзраду

Колишня українська суддя визнана винною у державній зраді та засуджена до 12 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного їй на праві власності майна. Вирок оголошений заочно.

Як повідомляв Укрінформ, "судді" з тимчасового окупованого Криму, який був причетний до переслідування за політичними мотивами українського журналіста Владислава Єсипенка, активістів Едема Бекірова та Олега Приходька, винесли вирок - 13 років позбавлення волі.

Фото: Freepik

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-