Туреччина сподівається, що «Кримська платформа» посилить увагу до окупованого півострова

Туреччина сподівається, що «Кримська платформа» посилить увагу до окупованого півострова

Укрінформ
Зобов’язанням міжнародної спільноти є постійна присутність у її порядку денному питання  окупації Кримського півострова Росією. "Кримська платформа" покликана підвищити увагу до цього питання.

Як повідомляє власкор Укрінформу, про це сказав заступник міністра закордонних справ Туреччини Йавуз Селім Киран на неформальному віртуальному засіданні високого рівня за формулою Арріа «Крим: 7 років порушень суверенітету та територіальної цілісності України».

«Минуло сім років з моменту незаконної анексії. На жаль, ситуація в Криму продовжує бути загрозою для регіональної безпеки. Тому це зобов’язання для міжнародної спільноти - утримувати це питання в міжнародному порядку денному», - сказав Селім Киран.

Читайте також: Наслідки окупації Криму сягають далеко за межі України – США в ООН

Одним з інструментів для цього він назвав Кримську платформу.

«Ми рішуче підтримуємо "Кримську платформу". Маємо надію, що ця платформа підвищить увагу міжнародної спільноти до Криму», - сказав заступник міністра закордонних справ Туреччини.

Він наголосив на тому, що позиція його держави щодо окупації Криму незмінна: «Наша політика зрозуміла та послідовна. Туреччина неухильно підтримує територіальну цілісність та суверенітет України. Ми не визнаємо незаконної анексії. Наш підхід грунтується як на юридичному, так і на моральному підгрунті».

Читайте також: РНБО затвердила стратегію деокупації Криму

Киран також звернув увагу на те, що становище кримських татар на півострові продовжує викликати занепокоєння.

«Всі спільноти, включаючи кримських татар, мають право жити в мирі та добробуті. Туреччина стала домом для більш ніж 3 млн людей, що мають кримськотатарське походження. Вони надто страждали протягом історії. Після анексії 2014 року понад 20-25 тисяч кримських татар були вимушені залишити свої домівки. Ті, хто залишаються на півострові, продовжують переживати складнощі в повсякденному житті», - сказав він.

Читайте також: Британія заявила в ОБСЄ про підтримку Кримської платформи

Дипломат також вказав на те, що співпраця Туреччини з Україною успішно розвивається як завдяки візитам на вищому рівні, так і дієвим механізмам двосторонньої співпраці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-