Гуменюк: РФ намагається артобстрілами посилювати тиск уздовж лінії зіткнення

Гуменюк: РФ намагається артобстрілами посилювати тиск уздовж лінії зіткнення

Укрінформ
Наразі росіяни намагаються посилювати тиск артилерійськими обстрілами уздовж лінії зіткнення.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" поінформувала керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, відповідаючи на питання, чи від неділі, коли у РФ пройшли псевдовибори, відбулися якісь суттєві зміни на лівобережжі Херсонщини та у Криму, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми не бачимо критичної зміни (відносно - ред.) того, що відбувалося і до виборів. Але бачимо, що вони намагаються посилювати тиск артобстрілами й застосуванням дронів на територіях вздовж лінії зіткнення. Бачимо, що дійсно продовжуються репресії та застосування різних засобів морально-психологічного тиску на населення ТОТ", - сказала вона.

Гуменюк поінформувала, що те населення, яке залишило свої персональні дані (на ТОТ - ред.), може потрапляти під категорію потенційного поповнення війська.

"Тобто, та сама вже не прихована мобілізація, яку вони проводили й до "виборів", зараз просто набирає нових обертів, бо вони, власне, для того і збирали ці відповідні дані", - розповіла керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь".

Читайте також: Гуменюк: Російська залізниця, «альтернативна» Керченському мосту - законна ціль ЗСУ

За її словами, українські військові також бачать, що росіяни продовжують передислокацію і переорієнтацію своїх військ.

"Тобто, це такі внутрішні маневри, з тим, щоб поповнювати додатково запаси своїх військ, оскільки (росіяни - ред.) мають потужні втрати після невдало проведених штурмів і намагаються підтягувати потроху резерви, зокрема, і з напрямку Криму", - зазначила вона.

Як повідомляв Укрінформ, Гуменюк заявила, що РФ намагається знайти чергову тактику, щоб тиснути на населення південних регіонів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-