Ворог намагається знайти чергову тактику, щоб тиснути на населення південних регіонів - Гуменюк

Ворог намагається знайти чергову тактику, щоб тиснути на населення південних регіонів - Гуменюк

Укрінформ
Ворог намагається знайти чергову тактику, щоб тиснути на населення південних регіонів України.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, коментуючи останні ракетні удари ворога по Одеській і Миколаївській областях.

"Очевидно, що ворог намагається знайти чергову тактику чи тактичний прийом для того, щоб тиснути на населення та інфраструктуру південних регіонів України. Вони просували цей наратив тиску на південь ще перед початком передвиборчої кампанії в РФ і зараз продовжують його просувати як намагання переконати, що південь чекає "русский мир"", - сказала Гуменюк.

За її словами, насправді той "русский мир", який росіяни продемонстрували в Одесі, а потім і в Миколаєві, "несе лише терористичну сутність країни-агресорки". "Удар балістичними ракетами, пауза між одним і другим ударом якраз передбачає прибуття на місце події відповідних служб і їх негайне реагування", - зауважила керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" .

Вона розповіла, що саме тому під час поїздки міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка в Одесу відбувалась нарада стосовно відпрацювання правильного алгоритму для збереження життя людей, зокрема і співробітників екстрених служб.

Читайте також: Клименко - про удар по Одесі: Росіяни прицільно вдарили саме по цивільній інфраструктурі

"Завдяки цьому алгоритму вдалося уникнути подібної трагедії в Миколаєві. Пауза була всього кілька хвилин. Дві ракети влучили і, очевидно, ворог намагався поцілити в Миколаїв, в один з його районів", - зазначила Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, 15 березня Росія завдала ракетного удару по Одесі. В місті пролунало щонайменше чотири вибухи. На місці першого влучання виникла пожежа. Рятувальники відразу прибули на місце удару, під час проведення рятувальних робіт російські війська повторно завдали ракетного удару.

Серед загиблих – рятувальник і медик, котрі надавали допомогу постраждалим після першого вибуху.

17 березня ворог завдав удару по Миколаєву. При цьому було здійснено і повторний пуск за аналогією з Одесою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-