Польща тиснутиме на інші країни ЄС у питанні передачі Україні танків Leopard

Польща тиснутиме на інші країни ЄС у питанні передачі Україні танків Leopard

Укрінформ
Польща здійснюватиме тиск на інші європейські країни у справі передачі Україні танків Leopard 2, оскільки поразка України означатиме також поразку Польщі.

На цьому в ефірі телеканалу TVP.INFO заявив речник уряду Польщі Пьотр Мюллер, коментуючи рішення Польщі про передачу Україні роти танків Leopard 2, передає Укрінформ.

Польський урядовець підкреслив, що Польща оголосила про передачу танків Україні, аби “змусити інші країни зробити те саме”.

“Якщо ми не захистимо незалежну Україну, то ми будемо наступною мішенню. І про це треба відверто казати: якщо програє Україна, то програє і Польща, Польща буде наступною ціллю військових дій росії, або Литва, Естонія чи Латвія, адже ми перебуваємо на найближчій потенційній лінії фронту”,- підкреслив Мюллер.

За його словами, метою Польщі є те, щоб Україна себе захистила, а для цього вона потребує озброєння.

“Такого типу політичний тиск має призвести до того, що інші європейські країни приєднаються до цих дій (надання зброї Україні – ред.)”,- наголосив Мюллер.

Читайте також: Українські військові опанують Leopard за лічені тижні - Данілов

Як повідомляв Укрінформ, президент Польщі Анджей Дуда у середу у Львові заявив, що Варшава передасть Києва роту танків Leopard 2.

У коментарі Укрінформу колишній командувач Сухопутних військ Польщі, ексзаступник міністра оборони, генерал Вальдемар Скшипчак заявив, що Збройним силам України необхідний “бронетанковий кулак” для завдання нищівного удару по противнику на окремих напрямках, який складатиметься з танкової бригади у складі двох-трьох танкових батальйонів (116-180 танків). Він наголосив, що такий "кулак" реально зібрати серед членів LeoBen (асоціація країн, які експлуатують танки Leopard 2 – ред.).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-