Польща передасть Україні німецькі танки Leopard

Польща передасть Україні німецькі танки Leopard

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Польща передасть Україні роту німецьких важких танків Leopard.

Про це повідомляє Канцелярія Президента Польщі в Твіттері, передає Укрінформ.

“В межах створення коаліції буде передано роту танків Leopard. Але для цього треба виконати цілий комплекс формальних вимог, погоджень і так далі. Однак, насамперед, ми хочемо, щоб це була міжнародна коаліція”,- заявив Дуда у середу під час пресконференції за результатами другого саміту Люблінського трикутника у Львові, передає кореспондент Укрінформу.

Він наголосив, що в рамках цієї міжнародної коаліції Польща вирішила надати “перший танковий пакет- танкову роту Leopard”. Він висловив сподівання, що незабаром в Україні з’являться також роти танків Leopard та інших типів від інших міжнародних партнерів для зміцнення оборони України.

“Таке рішення в Польщі вже прийнято”, - наголосив Дуда.

Польський лідер також підкреслив, що припинення війни в Україні є “одним із найбільших викликів для вільного світу”, що стався за останні кілька десятиліть.

Читайте також: Польща та Литва підтримують членство України в НАТО - саміт «Люблінського трикутника»

Дуда закликав керівництво інших країн до подальшої допомоги Україні. Він наголосив, що Польща була першою країною, яка надала Україні “надзвичайно велику допомогу в умовах російської агресії”. Президент РП зазначив, що серед переданої Варшавою Києву техніки від початку повномасштабного російського вторгнення є танки, боєприпаси, автоматичні гвинтівки Grot, самохідні артилерійські установки Krab тощо.

Дуда не уточнив, скільки точно Польща передасть Україні танків, але згідно зі структурою польської армії танкова рота складається з 14 танків.

Читайте також: Зеленський у Львові зустрівся із президентами Польщі й Литви

Як передавав Укрінформ, від початку повномасштабної збройної агресії росії проти України Польща передала Україні озброєння і техніки приблизно на 10 млрд злотих (понад 2,2 млрд доларів).

«Люблінський трикутник» – платформа для політичного, економічного і культурного співробітництва між Литвою, Польщею та Україною, створена у 2020 році і спрямована на зміцнення регіонального співробітництва. Перший саміт «Люблінського трикутника» відбувся у грудні 2021 року. Напередодні російського військового вторгнення в Україну, 23 лютого 2022 року, відбулася ще одна зустріч очільників держав «Люблінського трикутника» в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-