МВФ бачить ознаки відновлення світової економіки - Лагард

МВФ бачить ознаки відновлення світової економіки - Лагард

Укрінформ
«Вперше ми бачимо, що МВФ не переглядає цифри у бік зниження. Це добрий знак...Це виглядає краще, ніж те, що ми бачили в попередні роки», - заявив Лагард.

Таку заяву зробила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард на полях Давоського форуму в п'ятницю, передає кореспондент Укрінформу.

Вона навела цифри фонду розвитку світової економіки – зростання до 3,1% в 2016 до прогнозованих 3,4% у 2017 і 3,6% в 2018 році. При цьому вона уточнила, що такі розрахунки "ґрунтуються на моделях".

Лагард зазначила, що розвинені економіки показують кращі результати, ніж очікували експерти МВФ. Японія, в першу чергу, країни єврозони. «Вони однозначно відновлюються».

З США ситуація поки не зовсім ясна. Фонд прогнозує, і це підтверджують ринки, більш високі процентні ставки і як результат більш високу інфляцію. Ситуація в США може спричинити певний негативний ефект на інші країни, зауважила вона.

На тлі оптимістичних показників розвинених країн прогноз для країн, зокрема, Індії і Мексики, був дещо знижений, сказала глава МВФ, не назвавши цифр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-