Парламент Грузії почав розгляд законопроєкту «про іноагентів» на тлі акцій протесту

Парламент Грузії почав розгляд законопроєкту «про іноагентів» на тлі акцій протесту

Укрінформ
На засіданні комітету з юридичних питань парламенту Грузії у понеділок розпочалося обговорення скандального «закону про іноагентів» - законопроєкту «Про прозорість іноземного впливу».

Про це повідомляє Эхо Кавказа, передає Укрінформ. 

Засідання відбувається за умов обмежень, запроваджених парламентом. Зокрема, у будівлі законодавчого органу діє «жовтий» безпековий рівень, із представників ЗМІ до парламенту пустили лише журналістів телекомпаній.

На засіданні присутні опозиціонери, проте голова комітету Анрі Оханашвілі вимикає мікрофон, коли вони використовують термін «російський закон». Вони закликають правлячу партію відкликати документ.

Депутати обговорюють закон на тлі акції представників неурядових організацій та ЗМІ. Учасники мітингу «Ні російському закону!» зібралися біля входу до будівлі парламенту. На місці мобілізовано правоохоронців.

Критики вважають законопроєкт аналогом ухваленого у 2012 році в Росії законодавства про «іноземних агентів». Влада Грузії каже, що нічого спільного з російським законом у представленому законопроєкті немає.

Читайте також: Прем'єр Грузії заявив, що ухвалить закон про «іноагентів» попри критику

Як повідомлялося, на початку квітня виконавчий секретар правлячої партії "Грузинська мрія" Мамука Мдінарадзе заявив про повернення уряду до розгляду законопроєкту про "іноагентів" ("Про прозорість іноземного впливу"). Через повторне ініціювання законопроєкту в Тбілісі відбулися акції протестів.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що накладе вето на закон про іноземних агентів у разі його ухвалення.

ООН, Європа та США закликали грузинський уряд відкликати повторно ініційований законопроєкт про «іноземних агентів».

Перше фото з сайту newsgeorgia.ge

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-