Норвегія офіційно відмовилася від вакцини AstraZeneca

Норвегія офіційно відмовилася від вакцини AstraZeneca

Укрінформ
Норвезький прем’єр Ерна Солберг оголосила, що країна офіційно виключила препарат AstraZeneca з програми вакцинації через рідкісні, проте серйозні побічні ефекти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Local

Уряд Норвегії також підтримав призупинення використання вакцини Johnson & Johnson, але запропонує її тим, хто хоче добровільно зробити щеплення саме цим препаратом.

Використання препарату від AstraZeneca було офіційно припинено через кілька днів після того, як комітет експертів, створений урядом, ухвалив, що ця вакцина має бути виключена зі стратегії Норвегії щодо вакцин.

Читайте також: Польща поставить Україні вакцину AstraZeneca попри відмову ЄС купувати її надалі

Норвегія призупинила використання вакцини від AstraZeneca з 11 березня через повідомлення про рідкісні серйозні побічні ефекти, такі як утворення тромбів. Повідомлялося про 5 випадків, троє людей померли.

Відтак, уряд Норвегії передасть свої дози вакцини AstraZeneca іншим країнам.

Прем’єр також зауважила, що Норвегія оновить свою стратегію вакцинації, і люди у віці від 18 до 24 років будуть рухатися вперед у черзі. Тепер їм буде запропонована вакцина після вакцинації всіх людей старше 45 років.

Читайте також: В Україні розробляють три вакцини проти коронавірусу – Ляшко

Людям у віці від 40 до 44 років будуть пропонуватися вакцини одночасно з особами у віці від 18 до 25 років. Люди у віці від 25 до 39 років будуть останньою групою, якій запропонують вакцину.

Норвегія також змінить пріоритети в розподілі вакцин: в райони з незмінно високим інфекційним тиском відправлятимуть на 60% доз.

Читайте також: Норвегія послаблює карантин

Як відомо, наразі Норвегія використовує лише вакцини виробництва Moderna та Pfizer/BioNTech.

Загалом від початку пандемії в Норвегії виявлено 117 757 випадків коронавірусу, із них 774 - летальні.

Фото: scanpix

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-