Японія оголосила надзвичайну ситуацію у чотирьох префектурах

Японія оголосила надзвичайну ситуацію у чотирьох префектурах

Коронавірус
Укрінформ
У п'ятницю, 23 квітня, уряд Японії вирішив оголосити режим надзвичайної ситуації у префектурах Токіо, Осака, Хього і Кіото в обстановці зростання кількості випадків інфікування коронавірусом (COVID-19). 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NHK.

Режим НС розпочинається в неділю і діятиме аж до 11 травня.

Уряд планує закрити бари і ресторани, які пропонують спиртні напої і послугу караоке в цих префектурах.

Зазначається, що у префектурі Осаки добовий показник досяг позначки в 1 162 нових випадки. Всього у префектурі вже четвертий день поспіль зареєстровано більше однієї тисячі нових COVID-випадків за день.

Адміністрація сусідньої з Осакою префектури Хього повідомила про 567 нових випадків зараження - це найвищий добовий показник для префектури.

Влада Токіо повідомила про підтвердження 759 нових випадків зараження в столиці.

Уряд також вирішив визначити префектуру Ехіме у західній частині Японії як район, в якому мають вживатися більш суворі заходи боротьби з коронавірусом без оголошення режиму НС.

Читайте також: Автосалон Tokyo Motor Show вперше скасували через пандемію

Зазначається, що більш суворі заходи вже діють у 10 інших префектурах, зокрема Сайтамі, Тібі, Канагаві, Айті, Окінаві і Міягі.

У світі станом на ранок 23 квітня зафіксували 145 338 415 випадків інфікування коронавірусом. Зокрема, зареєстровано 3 085 284 летальні випадки, одужали 123 338 096 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-