США закликають AstraZeneca оприлюднити повний звіт про ефективність вакцини

США закликають AstraZeneca оприлюднити повний звіт про ефективність вакцини

Укрінформ
Рада експертів, що займається розглядом даних по вакцині AstraZeneca, висловила стурбованість Національному інституту алергії та інфекційних захворювань при МОЗ США, вказавши, що інформація, яку опублікувала компанія AstraZeneca щодо випробувань своєї вакцини, може бути застарілою.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву інституту.

«Незалежний комітет по моніторингу даних та безпеки суб’єктів дослідження висловив … занепокоєння опублікованою AstraZeneca інформацією щодо вихідних даних клінічного випробування вакцин проти COVID-19. Комітет висловив занепокоєння, що AstraZeneca могла включити застарілу інформацію з цього випробування, яка, можливо, надала неповне уявлення про дані щодо ефективності», — йдеться у повідомленні.

У Національному інституті алергії та інфекційних захворювань закликали компанію AstraZeneca переглянути дані та якнайшвидше опублікувати найбільш точний та повний звіт про ефективність.

Читайте також: Технологія виробництва Covishield відповідає стандартам AstraZeneca – анестезіолог

Як повідомляв Укрінформ, раніше стало відомо, що результати довгоочікуваних американських випробувань протикоронавірусної вакцини від Oxford-AstraZeneca підтверджують, що препарат є дуже ефективним та водночас безпечним для людей.

Зазначається, що понад 32 тисячі добровольців взяли участь у цих впробуваннях, здебільшого в Америці, а також в Чилі та Перу.

Вакцина виявилася на 79% ефективною в протидії симптомам COVID-19 та на 100% ефективною для запобігання серйозним захворюванням людей.

І не було виявлено жодних зв’язків між препаратом та ризиком утворення тромбів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-