Технологія виробництва Covishield відповідає стандартам AstraZeneca – анестезіолог

Технологія виробництва Covishield відповідає стандартам AstraZeneca – анестезіолог

Укрінформ
Технологічний процес виробництва вакцини Covishield відповідає стандартам AstraZeneca. 

Про це на пресконференції, яка була організована Укрінформом, розповів професор кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Сергій Дубров.

“Різні виробники можуть відрізнятися за якістю. Якщо говорити про вакцину Covishield, то вона виготовляється на площадках заводу Serum Institute, який поставляє вакцини в 140 країн світу. Технологічний процес виготовлення вакцин на індійській платформі абсолютно відповідає стандартам виготовлення від AstraZeneca і ВООЗ прекваліфіковано дві площадки : корейська та індійська саме Serum Institute. І вакцини, вироблені на цих двох площадках, абсолютно ідентичні”, - сказав Дубров.

Читайте також: Австралія вироблятиме вакцину AstraZeneca

Стосовно вакцини "Коронавак" виробництва китайської компанії "Сіновак" Дубров наголосив, що клінічні дослідження цієї вакцини показали високу ефективність препарату, що перевищує 70%, і у 100% випадках запобігає важкому або критичному перебігу хвороби.

Дубров зазначив, що вакцина "Коронавак" поставлятиметься в Україну в одноразових шприцах, і це є перевагою, оскільки унеможливлює помилки при вакцинації. Також її перевагою є те, що вона зберігається при температурі +2 - +8 градусів, що полегшує логістику.

Читайте також: Єврокомісія погрожує заборонити AstraZeneca експорт вакцини

Вакцина, за його словами, містить всі антигени вірусу, що формують поствакцинальний імунітет, а не тільки S-антиген, і, за словами Дуброва, є висока вірогідність, що вакцина буде ефективною у випадку мутованих штамів.

Як повідомляв Укрінформ, за добу в Україні COVID-19 лабораторно підтверджений у 7 893 випадках. Загалом з початку пандемії на коронавірусну хворобу в Україні захворіло 1 554 256 осіб.

Фото: scanpix

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-