Єврокомісія погрожує заборонити AstraZeneca експорт вакцини

Єврокомісія погрожує заборонити AstraZeneca експорт вакцини

Укрінформ
Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що комісія може заборонити компанії AstraZeneca експорт вакцини, виробленої в межах ЄС, доки виробник не виконає взяті на себе зобов’язання перед євроспільнотою.

Як передає Укрінформ, про це пише Politico

"ЄС має можливість заборонити експорт. Це повідомлення для AstraZeneca: Ви виконайте свою частину угоди з ЄС, перш ніж почати постачання до інших країн", - сказала фон дер Ляєн.

Фон дер Ляєн зауважила, що ЄС експортує дози вакцини AstraZeneca, виробленої в ЄС, до Великої Британії, але не отримує жодної вакцини від британських заводів.

Читайте також: Польща хоче розширити щеплення AstraZeneca на різні групи

Раніше вона вже заявляла, що ЄС готовий використовувати існуючі механізми, щоб зупинити експорт вакцини з ЄС до країн, які виробляють власні медичні засоби, й не експортують їх до країн Євроспільноти.

Читайте також: Ірландія поновлює COVID-щеплення вакциною AstraZeneca

Компанія AstraZeneca виробляє власну вакцину від коронавірусу на двох заводах в ЄС: один у Бельгії та інший у Нідерландах.

Як повідомлялося, Європейська агенція з лікарських засобів (ЕМА), проінформувала, що за підсумками наукового аналізу всіх випадків ускладнень після вакцинації медичним засобом від AstraZeneca, фахівці дійшли висновку, що згущення крові та зафіксовані випадки тромбоемболії не пов’язані з застосуванням вакцини, вона є безпечною для використання та ефективною проти коронавірусної інфекції.

Фото: Twitter.com/vonderleyen

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-