Європа може почати вакцинуватися проти COVID-19 у першій половині 2021 року – Курц

Європа може почати вакцинуватися проти COVID-19 у першій половині 2021 року – Курц

Укрінформ
Застосування вакцини проти коронавірусу в Європі може розпочатися у першій половині 2021 року.

Такий прогноз висловив федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц під час свого візиту до Швейцарії, повідомляє австрійська газета Die Presse.

"З точки зору сьогоднішньої перспективи можна очікувати, що у першій половині 2021 року не лише завершиться дослідження вакцини, але і що вона буде схвалена та почне застосовуватися в Європі", - заявив глава австрійського уряду після зустрічі з керівниками провідних фармацевтичних компаній у Базелі.

Читайте також: Білл Гейтс розповів, коли може завершитися пандемія COVID-19

При цьому, "видихнути з полегшенням" та відчути "реальні зміни" навколо боротьби з пандемією COVID-19, на думку Курца, можна буде влітку 2021 року.

Провівши зустрічі зі швейцарськими фармацевтичними компаніями, глава уряду Австрії залишився задоволений станом досліджень, зазначивши, що вже є "дуже перспективні препарати, які можуть значно знизити смертність від захворювання та середній термін перебування в лікарнях".

Читайте також: У США прогнозують, що вакцина від COVID-19 буде доступною за рік

Раніше міністр охорони здоров’я Австрії Рудольф Аншобер висловлював прогноз, що вакцина проти коронавірусу може появитися вже на початку 2021 року.

Як повідомлялося, станом на 20 вересня у світі коронавірусом інфікувалися 31 036 957 осіб, із них 962 339 померли та 22 642 848 одужали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-