Молдова й надалі наполягатиме на виведенні військ РФ із Придністров’я

Молдова й надалі наполягатиме на виведенні військ РФ із Придністров’я

Укрінформ
Прем'єр-міністр Молдови Павел Філіп вважає, що головними чинниками врегулювання Придністровського конфлікту залишаються політична воля сторін і атмосфера довіри між двома берегами Дністра.

Про це поінформували в прес-службі уряду Молдови за підсумками виступу глави молдавського уряду в Мінську перед учасниками основної групи Мюнхенської конференції з безпеки, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Двома основними чинниками врегулювання конфлікту залишаються політична воля сторін і атмосфера довіри. Саме тому влада Молдови докладає всіх зусиль до того, щоб крок за кроком створювати атмосферу довіри, щоб переконати навіть скептиків у тому, що рішення може бути знайдено", - відзначив Філіп.

Прем'єр наголосив, що Молдова наполягатиме на виведенні російських військ і озброєння з Придністровського регіону.

За його словами, шанси на врегулювання не лише Придністровського, а й інших регіональних конфліктів суттєво зростуть саме тоді, коли ці конфлікти не використовуватимуться як інструменти для маніпуляцій і геополітичного впливу і тиску.

Особливе значення, підкреслив прем'єр Молдови, має і превентивна дипломатія, за допомогою якої можна запобігати виникненню нових конфліктів, щоб потім не шукати разом з усім міжнародним співтовариством шляху для їх врегулювання.

Читайте також: Виведення військ РФ із Придністров'я: Молдова проситиме допомоги у світу

Як повідомлялося, на початку літа цього року Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію, в якій наголошується, що перебування російських військ на території Молдови суперечить нормам міжнародного права і конституційному нейтралітету країни.

На території невизнаного Придністров'я розквартирована Оперативна група російських військ (близько 1400 військовослужбців), а на військових складах села Колбасна Рибницького району зберігається більш як 20 тисяч тонн боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-