Трамп готовий обговорити з Путіним визнання анексії Криму - Bloomberg

Трамп готовий обговорити з Путіним визнання анексії Криму - Bloomberg

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп залишив відкритою можливість для визнання анексії Криму Росією, заявивши, що це обговорюватиметься під час його зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це він заявив у п'ятницю у розмовяі з представниками ЗМІ на "борту номер один" дорогою до Нью-Джерсі, повідомило інформагентство Bloomberg.

"Ми готові до того, що доведеться розглянути (We’re going to have to see - англ.)", - заявив Трамп, відповідаючи на запитання, чи можуть США визнати претензії Росії на українські території, які вона захопила в 2014 році.

Глава Білого дому 16 липня зустрінеться з Путіним у фінському Гельсінкі, нагадує видання, і Крим стане одним із багатьох пунктів порядку денного.

Читайте також: Посол США в Естонії подав у відставку через висловлювання Трампа

Таким чином, зазначає американське інформагентство, "Трамп продемонстрував готовність зайняти позиції, вигідні для Росії". При цьому наголошується, що під час саміту "Великої сімки" у Канаді цього місяця Трамп сказав, що Росія з часу анексії активно інвестувала кошти у Крим.

"Вони витратили чималі кошти на його відновлення", - наводить агентство слова президента США від 9 червня, зазначивши, що він також відмовився критикувати Росію через спробу анексії. Тоді він закликав відновити формат "Великої вісімки", повернувши до нього Росію, яку виключили з групи через анексію Криму, нагадало американське видання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-