Посол США в Естонії подав у відставку через висловлювання Трампа

Посол США в Естонії подав у відставку через висловлювання Трампа

Укрінформ
Посол США в Естонії Джеймс Мелвілл-молодший йде у відставку через висловлювання президента Дональда Трампа щодо союзників.

Про це рішення дипломат повідомив у соцмережі Facebook, інформує ВВС Україна.

"Для президента говорити, що ЄС "створили для того, аби використовувати США та нападати на нашу скарбницю", або що "НАТО - це так само погано, як і НАФТА (Північноамериканська угода про вільну торгівлю)", - не лише невірно, а й доводить мені, що прийшов час піти", - написав посол.

Джеймс Мелвілл - професійний дипломат, який очолив посольство у Таллінні в 2015 році. До цього він обіймав високі дипломатичні посади в кількох європейських країнах.

Представник Держдепартаменту вже підтвердив його відставку.

Як зазначається, це не перший випадок, коли дипломат іде через незгоду з президентом. Зокрема, в січні звільнився посол США в Панамі Джон Філі, який заявив, що не може працювати з Трампом.

Кілька місяців тому пішла у відставку Елізабет Шакелфорд, яка працювала в столиці Кенії для місії США в Сомалі. У листі до на той час держсекретаря Рекса Тіллерсона вона скаржилася, що права людини перестали бути пріоритетом для американського керівництва.

Читайте також: Трамп розповів, про що говоритиме з Путіним

Як відомо, президент США Дональд Трамп знову виступив з критикою на адресу членів НАТО. Прямуючи з Вашингтона до свого приватного гольф-клубу в Нью-Джерсі, він сказав журналістам, що Німеччина, Іспанія та Франція мають збільшити свої внески до Альянсу.

А у червні США та ЄС опинилися на межі торговельної війни після підвищення тарифів на сталь та алюміній. У відповідь європейські країни вирішили запровадити нові мита на 2,8 млрд доларів. Йдеться про тарифи на мотоцикли Harley-Davidson, бурбон, апельсиновий сік, журавлину, арахісову олію та інші товари. Крім того, ЄС запроваджує 50% мита на імпорт американського взуття, деяких товарів текстильної промисловості та на пральні машини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-