Лондон знайшов спосіб протидіяти

Лондон знайшов спосіб протидіяти "Новічку" - британський експерт

Укрінформ
Велика Британія знайшла спосіб протистояти біологічній зброї «Новічок», яку використали для отруєння родини Скрипалів. 

Про це в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу заявив відомий британський експерт, асоційований науковий співробітник Програми з питань Росії та Євразії Королівського інституту міжнародних відносин "Chatham House" Джеймс Шерр. 

«Скрипалі одужують, Юлію навіть виписали з лікарні. А це означає, що ми знайшли спосіб протидіяти впливу цієї речовини, яка дотепер вважалася абсолютно летальною», - наголосив політолог.

Британський експерт глибоко переконаний, що отруєння спланували саме «державні структури Росії», однак у Кремлі не очікували на таку реакцію міжнародної спільноти. «Вони сподівалися на відповідь, але далеко не такого рівня, на таку відповідь не сподівався ніхто», - зазначив політолог. 

За його словами, причиною настільки широкої міжнародної підтримки дій Великої Британії стало те, що Сполучене Королівство поділилося дуже детальними розвідувальними даними в рамках цієї справи. «Росія наполягала, аби і їй надали повний і безумовний доступ, проте на це ми не підемо», - зазначив Шерр.

Читайте також: МЗС Нідерландів назвало заяви Росії про походження "Новічка" дезінформацією

Як повідомлялося, колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочку Юлію знайшли без свідомості в Солсбері 4 березня. Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей заявила, що вони були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок", розробленою ще в СРСР.

Близько 30 країн вислали російських дипломатів після заяв про причетність РФ до отруєння в Солсбері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-