Міністр фінансів США розповів про нові санкції проти Росії

Міністр фінансів США розповів про нові санкції проти Росії

Укрінформ
Міністр фінансів США Стівен Мнучін заявив, що американська адміністрація готує додаткові санкції проти Росії, і він буде готовий заявити про це вже за кілька тижнів.

З такою заявою глава мінфіну виступив у п'ятницю в Білому домі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я не хочу піти з цієї трибуни, не підкресливши – а ви ще не запитали мене про це – ми працюємо над санкціями проти Росії", - заявив американський міністр.

У цьому зв'язку він нагадав про офіційні звинувачення, висунуті минулого тижня міністерством юстиції США на підставі позову розслідування ФБР щодо втручання Росії у президентські вибори в Америці. Чиновник зазначив, що інформація правоохоронців також може бути використана для формування списку додаткових санкцій проти Росії.

"Ми тісно співпрацюємо з ФБР і маємо інформацію, пов'язану з недавнім позовом, і, якщо буде необхідно, ми розглянемо питання про накладення індивідуальних санкцій на підставі інформації, яку вони (ФБР- ред.) мають", - сказав Мнучін.

Читайте також: Штати запровадили нові санкції проти КНДР

Міністр також наголосив, що зможе виступити з відповідною заявою у зв'язку з новими обмеженнями проти РФ вже з наступного місяця.

"Тож, ми працюємо над санкціями проти Росії, я можу запевнити вас у тому, що цей процес триває. Я повернуся сюди протягом ближчих кількох тижнів, щоб поговорити про це", - підкреслив Стівен Мнучін.

Нагадаємо, у серпні минулого року президент США затвердив Акт протидії противникам Америки шляхом санкцій (CAATSA), який передбачає введення додаткових обмежень проти Російської Федерації через її агресію та втручання і вибори в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-