Польський суд майже вдвічі збільшив термін за ґратами шпигуну РФ

Польський суд майже вдвічі збільшив термін за ґратами шпигуну РФ

Укрінформ
Апеляційний суд Варшави переглянув рішення столичного окружного суду і збільшив вирок засудженому за шпигунство на користь Росії Станіславу Ш. із чотирьох до семи років.

Захист цього засудженого, у якого подвійне громадянство - польське і російське, розглядає можливість подачі касації на рішення апеляційного суду, інформує Rzeczpospolita.

Раніше у судовому процесі щодо держзради прокуратура просила окружний суд призначити Станіславу Ш. покарання у вигляді ув'язнення терміном на шість років. В результаті суд у березні цього року засудив особу на чотири роки. На це рішення апеляцію подала Національна прокуратура Польщі. Відтак, у листопаді апеляційний суд збільшив термін ув'язнення Станіславу Ш. ще на три роки. 

Як повідомляв Укрінформ, під час засідання суду першої інстанції інформувалося, що особа, яка працювала юристом в одній з варшавських юридичних компаній, у 2012 році пройшла підготовку у російському ГРУ і передавала російській військовій розвідці інформацію про газопорт у місті Свіноуйсьце. 

Станіслав Ш. зміг отримати засекречений звіт Вищої контрольної палати Польщі щодо газопорту, інформацію про дату його відкриття. Крім того, він намагався вплинути на польських журналістів у питанні пропагування російської політики і пройти стажування в Міністерстві економіки Польщі, приховуючи наявність російського громадянства.

За інформацією суду, засуджений також здійснював пропагандистську кампанію, публікуючи статті з критикою польської енергетичної політики, що відповідало політиці Росії. У своїй діяльності він використовував працевлаштування в юридичній фірмі.

Читайте також: У Латвії затримали трьох росіян, готують депортацію

Станіслав Ш., а також підполковник польської армії Збігнев Й. були заарештовані в жовтні 2014 року за підозрою у шпигунстві для ГРУ РФ. В 2016 році військовий окружний суд у Варшаві засудив Збігнева Й. до шести років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-