У Латвії затримали трьох росіян, готують депортацію

У Латвії затримали трьох росіян, готують депортацію

Укрінформ
Державна прикордонна охорона Латвії затримала трьох росіян, які їхали на турнір військово-спортивних ігор Airsoft, оскільки вони включені до списку осіб, яким заборонили в'їзд у країну.

Як повідомляє Delfi, росіян затримали під час перевірки в міжнародному автобусі. Їх буде видворено з країни, повідомила прес-секретар прикордонної охорони Крістіне Петерсоне.

Закон про імміграцію передбачає, що міністр внутрішніх справ включає у "чорний список" осіб на підставі висновків правоохоронних органів, наприклад, є підстави вважати, що іноземець належить до антидержавної чи злочинної організації, створює загрозу безпеки країни, громадського порядку.

Читайте також: Російського шпигуна посадили в Україні на 12 років

Після затримання чоловіків турнір військово-спортивних ігор Airsoft, який планувалося провести в Ризі 2 грудня, був скасований. В іграх Airsoft використовуються копії реальної зброї, що стріляють пластмасовими кульками.

Поліція безпеки Латвії раніше говорила про необхідність удосконалити правове регулювання військово-спортивних ігор, оскільки вони використовуються фактично для тактичних військових навчань, наприклад, захоплення будівель, розвідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-