У Києві презентували плакат «Державні нагороди України»

У Києві презентували плакат «Державні нагороди України»

Фото
Укрінформ
Виробничо-творче об’єднання «Орден» розробило плакат “Державні нагороди України”, який популяризує держнагороди як один із символів держави.

Презентував його автор 14 державних нагород Олександр Сопов на пресконференції в Укрінформі.

“Нагороди є не менш важливим символом держави, ніж герб, прапор чи гімн України. Але на відміну від інших символів, спрямованих на суспільство в цілому, державна нагорода пов’язує державу з конкретною особою. Нагороди — це зброя, яка є зброєю перемоги. А зброю треба знати і вміти нею користуватися. Передамо знання про цей державний символ і зброю перемоги усім громадянам України”, - сказав Сопов, який також є автором ідеї.

Герой України заступник начальника Національного інституту оборони України генерал-майор ЗСУ Ігор Гордійчук (Сумрак) вважає, що ознайомлення українців із державними нагородами сприятиме піднесенню морального духу.

У Києві презентували плакат “Державні нагороди України” / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

“У цей непростий час маємо підтримувати моральний і психологічний дух у боротьбі з рашистами. На жаль, війна зайшла в екзистенційну стадію, на виживання й виснаження. І тут важливими є три речі: жоден, хто вклався в боротьбу, не має залишитися ненагородженим; більше українців має долучитися до оборони, бо ворог має ресурсну перевагу; для нас принципово, щоб була перемога”, - сказав Гордійчук.

Плакат (площа 1000х700 мм) являє собою кольорові ілюстрації всіх державних нагород України з коротким описом кожної з них.

Учасники презентації передали 5000 плакатів до всіх військових частин, територіальних громад і центральних органів виконавчої влади України та дипломатичних установ.

Під час презентації також відбулося нагородження Знаками народної пошани медиків столичної Олександрівської лікарні, які наближають Перемогу без зброї в руках.

Читайте також: Українська підполковниця поліції Марія Яценко отримала міжнародну нагороду «За хоробрість»

Неформальну творчу спілку «Орден» створено 2000 року, а 2012 року вона перетворилася на виробничо-творче об’єднання «Орден». Її очолює Олександр Сопов - автор 14 знаків державних нагород, 2 відзнак Президента України, 227 відомчих заохочувальних і близько 1000 муніципальних, громадських відзнак. Він також є автором і засновником системи громадських нагород - Знаків народної пошани.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-