Серед Праведників народів світу понад 2,5 тисячі українців - Зеленський

Серед Праведників народів світу понад 2,5 тисячі українців - Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський наголосив, що почесним званням Праведників народів світу відзначені 2 659 українців та українок.

Як передає Укрінформ, про це глава держави написав у Телеграмі.

«Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни. 2 659 українців та українок відзначені почесним званням Праведників народів світу. Кожна така історія – це врятоване людське життя та особиста перемога конкретної людини над злом нацизму», - наголосив Зеленський.

За його словами, у найтемніших обставинах, коли наші люди ще не могли знати, коли закінчиться війна, вони не зраджували найкращого, що є в серці кожного. Ризикуючи собою, вони рятували тих, кому нацисти несли загибель.

«Ми памʼятаємо і шануємо цю сміливість та людяність. Україна наслідує серця, які залишалися на боці добра та перемогли, і ніколи не пробачить тих, хто зараз відтворює ненависть ХХ століття й несе війни іншим народам. Життя переможе!» - підкреслив Президент.

Читайте також: У Києві з'явиться вулиця на честь Праведників, які рятували євреїв під час війни

Як повідомляв Укрінформ, постанову про встановлення 14 травня Днем пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни, Верховна Рада ухвалила 2 лютого 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-