У Києві з'явиться вулиця на честь Праведників, які рятували євреїв під час війни

У Києві з'явиться вулиця на честь Праведників, які рятували євреїв під час війни

Укрінформ
Одну з вулиць поблизу Бабиного Яру в Києві планують назвати на честь українських Праведників народів світу, які рятували євреїв під час Другої світової війни.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказала заступниця голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко під час презентації проєкту "Я б не народився, якби..." у Музеї Києва.

«Ми маємо пам’ятати про Праведників кожного дня. Я впевнена, що в місті має бути вулиця на їхню честь. Вже наступного тижня Комісія з питань найменування буде розглядати цю пропозицію. Я впевнена, що найближчим часом одна з вулиць, яка знаходиться неподалік від Бабиного Яру, отримає таку назву», - зазначила вона.

Водночас посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський під час заходу зауважив, що з початку повномасштаного вторгення рф він надіслав листа до міського голови Києва Віталія Кличка з пропозицією назвати вулиці в місті іменами Праведників народів світу.

Читайте також: Ми – хранителі цієї пам’яті. 80-та річниця повстання у Варшавському гетто

Як повідомляв Укрнінформ, до Дня пам'яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни, у Музеї Києва відкрився проєкт "Я б не народився, якби...", де діти Праведників розповідають про подвиг своїх батьків.

Праведники народів світу - це почесне звання присуджується Державою Ізраїль тим, хто в роки Другої світової війни рятував євреїв від знищення на території Європи, окупованій нацистами. За даними меморіалу «Яд Вашем», станом на 1 січня 2022 року 2 691 громадянина України удостоєно цього звання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-