«Пункти незламності» працюватимуть за критичного ураження електросистеми - Зеленський

«Пункти незламності» працюватимуть за критичного ураження електросистеми - Зеленський

Укрінформ
В Україні наразі вже розгорнуті понад 4 тисячі "Пунктів незламності" зі світлом й інтернетом на випадок серйозних уражень систем електропостачання, а також запущено сайт із мапою цих пунктів.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час відеозвернення, передає Укрінформ.

"Якщо знову відбудуться масовані російські удари і якщо буде розуміння, що за години постачання електрики не відновити, то активується робота "Пунктів незламності" – там усі базові послуги. Це електрика, мобільний звʼязок та інтернет, тепло, вода, аптечка. Абсолютно безкоштовно й цілодобово", - сказав він.

Читайте також: Зеленський анонсував конференцію щодо швидкої відбудови України

Зеленський також зазначив, що вже запущено спеціальний сайт nezlamnist.gov.ua, на якому розміщена мапа пунктів по всій країні, який наразі налічується понад 4 тисячі.

"Пункти працюватимуть обов’язково при всіх обласних та районних адміністраціях, також при школах, будівлях ДСНС. У пунктах і на сайті можна буде дізнатися, де працюють найближчі АЗС, банківське відділення, аптека, магазин. Усі ми маємо бути готовими до будь-яких сценаріїв", - зауважив він.

Читайте також: ЄС надасть Україні €2,5 мільярда макрофінансової допомоги, США анонсували ще $4,5 - Зеленський

Водночас Президент закликав українців не зволікати та визнати найближчі "прихистки", зауваживши, що упродовж кількох тижнів додаватимуться нові. Заразом, за словами Зеленського, інформування населення організовуватиметься місцевою владою в аптеках, магазинах, на пошті.

"І дуже важливо, що до цієї нашої ініціативи вже приєднується також і сумлінний бізнес. Дякую всім підприємцям, які вирішили зараз підтримати суспільство й роблять свої бізнес-обʼєкти також "Пунктами незламності" – з генераторами, "Старлінками", водою та іншим", - сказав очільник держави.

Читайте також: Європарламент ухвалив нові правила захисту критичної інфраструктури — врахували агресію рф

Як повідомлялося, внаслідок російських обстрілів в Україні пошкоджено близько 50% енергетичної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-