ЄС надасть Україні €2,5 мільярда макрофінансової допомоги, США анонсували ще $4,5 - Зеленський

ЄС надасть Україні €2,5 мільярда макрофінансової допомоги, США анонсували ще $4,5 - Зеленський

Укрінформ
Черговий транш макрофінансової допомоги склав €2,5 млрд, водночас США пообіцяли спрямувати додаткові $4,5 млрд в бюджет України.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час відеозвернення, передає Укрінформ.

"Черговий транш "макрофіну" від Євросоюзу склав 2,5 млрд євро. Очікуємо на схвалення програми фінансової допомоги на наступний рік обсягом 18 млрд євро. Також США оголосили про те, що найближчим часом спрямують додаткове фінансування для прямої підтримки нашого бюджету обсягом 4,5 млрд доларів", - сказав він.

Читайте також: Світовий банк мобілізує додаткові $4,5 мільярди на підтримку України - Шмигаль

Президент висловив подяку партнерам за "вагомі кроки солідарності" й наголосив, що завдяки їхній допомозі держава виконує соціальні обов'язки перед мільйонами українців.

"11 мільйонів пенсіонерів отримують стабільні виплати. Водночас ми провели індексацію пенсій, відповідно до закону. Також 6 млн громадян отримують ту чи іншу форму соціальної підтримки. Лише цього місяця сума соцвиплат склала 14 млрд грн, включно з допомогою багатодітним і малозабезпеченим сім'ям, одиноким матерям, людям з інвалідністю. Заразом понад 2 млн переселенців отримують допомогу від держави. "Плюс" зарплати працівникам бюджетної сфери", -. поінформував Зеленський.

Читайте також: Європарламент 24 листопада голосуватиме пакет допомоги Україні на €18 мільярдів

Підсумовуючи, він зазначив, що наразі фінансовий фронт для України такий же важливий, як і передова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-