СБУ повідомила про підозру одній із керівниць «Партії Шарія»

СБУ повідомила про підозру одній із керівниць «Партії Шарія»

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України повідомили про підозру одній із керівниць «Партії Шарія».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

За попередніми даними, вона займалася підробкою документів про «купівлю» даної політичної сили та про обрання її «очільників».

Підозру оголошено за ч.2 ст. 205-1 Кримінального кодексу України («підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб-підприємців»).

«У СБУ є аргументовані докази причетності вказаної особи до підробки документів про перереєстрацію політичної партії «Об’єднана Україна» у політичну партію «Партія Шарія». Більше того, зловмисниця фальсифікувала протоколи засідань «політичної сили», що дозволило «обрати потрібних керівників партії», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: РНБО ввела санкції проти Деркача, Гужви, Шарія та Пушиліна

У СБУ нагадали, що раніше Шарій, на якого зареєстровано «Партію Шарія», заявив, що не має жодного відношення до діяльності даної «політичної сили» і лише дав нотаріальну згоду на використання в ній свого прізвища. При чому зробив це за грошову винагороду у 500 доларів.

Наразі віршується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

СБУ продовжує слідство і встановлює коло інших осіб, які можуть бути причетні до цієї протиправної діяльності.

Читайте також: Шарій програв у Литві позов проти Форуму вільної Росії

Як повідомляв Укрінформ, 16 лютого СБУ оголосила Шарію підозру за двома статтями Кримінального кодексу - ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

22 лютого Шарій був викликаний для проведення слідчих дій, але не з'явився. Його неявку СБУ трактувало як переховування від слідства. Згодом в СБУ повідомили, що Шарія оголошено в державний розшук.

У березні Шарія внесли в базу розшуку Міністерства внутрішніх справ України. Суд дозволив правоохоронцям його затримати.

Крім того, на початку червня СБУ провела обшуки у засновників «Партії Шарія».

Читайте також: Литва не прийняла позов Шарія, йому доведеться залишити ЄС - Фейгін

Їх підозрюють у розповсюдженні агітаційних матеріалів, спрямованих на зміну кордонів України та порушення конституційного порядку. Правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, мобільні термінали, які використовувались у протиправній діяльності, печатку «Партії Шарія» та банківські карти.

20 серпня Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення про застосування персональних обмежувальних санкцій щодо блогера Анатолія Шарія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-