РНБО ввела санкції проти Деркача, Гужви, Шарія та Пушиліна

РНБО ввела санкції проти Деркача, Гужви, Шарія та Пушиліна

Оновлено
Укрінформ
Рада нацбезпеки і оборони на засіданні 20 серпня ухвалила рішення про застосування персональних обмежувальних санкцій щодо народного депутата Андрія Деркача та кількох медійників, зокрема засновника видання "Страна" Ігоря Гужви та блогера Анатолія Шарія.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов на брифінгу за підсумками засідання РНБО, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні рішенням Ради національної безпеки і оборони введені санкції щодо народного депутата Деркача, і ще певної кількості осіб, проти яких були введені санкції Сполученими Штатами Америки", - сказав Данілов.

Він також додав, що Рада нацбезпеки та оборони ввела санкції проти керівника інтернет-видання "Страна.ua" Ігоря Гужви, Анатолія та Ольги Шаріїв.

"Ми запропонували санкції відносно пана Гужви Ігоря Анатолійовича, афільованих з ним юридичних осіб, в даному списку ще дві фізичні особи, які безпосередньо афільовані з Ігорем Анатолійовичем і займаються протиправною діяльністю на території нашої країни. Крім того, фізична особа Бондаренко Алла Іванівна, Шарій Ольга Олексіївна, безпосередньо Шарій Анатолій Анатолійович", - сказав Данілов.

Читайте також: Україна введе санкції проти окупантів за переслідування ПЦУ у Криму

Він додав, що санкції також вжили стосовно Солнцевої Аліни Володимирівни, Любові Юріївної Лукашиної, ТОВ "Лосмак", яке володіє медійними ресурсами Гужви, ТОВ "Маджері", ТОВ "Смартмедіамережа".

"Відносно цих перелічених осіб введено повний пакет санкцій", - сказав Данілов.

Зі слів Данілова, рішення щодо Гужви та його активів приймали на підставі документів, які є у Служби безпеки України.

Крім того, за його словами, додатково введені санкції до бойовика Пушиліна, який реєструє медійні ресурси на окупованій території Донецької та Луганської областей.

Також Данілов повідомив, що РНБО вжила санкції проти представників окупаційної влади в Криму.

"Це сім пунктів по цьому питанню. В даному рішенні є представники, які на окупованій території Криму – судді, які незаконно судять українців, генералітет і служби російської розвідки, ЗМІ в Криму та на окупованих частинах Донбасу", – пояснив Данілов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-