У Грузії засудили двох українських яхтсменів – МЗС закликає переглянути рішення

У Грузії засудили двох українських яхтсменів – МЗС закликає переглянути рішення

Укрінформ
Міністерство закордонних справ розчароване рішенням Батумського міського суду Грузії щодо позбавлення волі строком на чотири роки українців Юрія Хомича та Володимира Дьяченка та вимагає його перегляду.

Про це йдеться у коментарі речника МЗС України щодо рішення Батумського міського суду, повідомляє Укрінформ.

“14 липня Батумський міський суд в Грузії виніс рішення у справі проти громадян України Юрія Хомича та Володимира Дьяченка, які обвинувачуються у незаконному перетині грузинського державного кордону. Вони нібито скоїли злочин, передбачений Кримінальним кодексом Грузії. Українців було засуджено до 4 років позбавлення волі. У цьому контексті до Міністерства закордонних справ України був викликаний тимчасовий повірений Грузії в Україні”, - зазначили в МЗС.

Читайте також: Україна передала Грузії ноту через затримання одеських яхтсменів

Речник зауважив, що грузинському дипломату “було висловлено розчарування” рішенням Батумського міського суду, яке українська сторона вважає несправедливим та таким, що не відповідає духу дружби і стратегічного партнерства України та Грузії.

“Не втручаючись у процес судочинства в Грузії, закликаємо грузинську сторону переглянути рішення Батумського міського суду та негайно звільнити громадян України”, - заявили у МЗС.

Водночас речник додав, що МЗС України та посольство України в Грузії і надалі вживатимуть усіх необхідних заходів задля захисту законних прав та інтересів наших громадян, які скористаються своїм правом подати апеляційну скаргу, відповідно до законодавства Грузії.

Як повідомлялося, наприкінці листопада 2020 року грузинські прикордонники затримали яхту, яка прямувала до Туреччини уздовж берега Грузії. На її борту перебували громадяни України Володимир Дяченко та Юрій Хомич і власник яхти - громадянин Грузії Михаїл Батурин.

Читайте також: МЗС робить усе можливе для звільнення затриманих у Грузії одеських яхтсменів

Усіх трьох відправили в СІЗО за звинуваченням у нібито незаконному перетині кордону Грузії, вони досі перебувають під вартою. Однак рідні моряків, а також їхній адвокат стверджували, що українці нічого незаконного не робили, і звинуватили владу Грузії в тому, що громадян України незаконно затримали у відкритому морі, а причини такої ситуації виключно політичні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-