Справу щодо ексдиректора ДБР відкрили 13 грудня — Гончаренко

Справу щодо ексдиректора ДБР відкрили 13 грудня — Гончаренко

Документ
Укрінформ
Генеральна прокуратура в грудні відкрила справу стосовно колишнього директора Державного бюро розслідувань Романа Труби.

Про це повідомив в Facebook народний депутат Олексій Гончаренко, посилаючись на відповідь прес-служби ГПУ на його депутатський запит.

"Прийшла відповідь на мій запит в ГПУ з приводу протиправних дій Романа Труби. У документі зазначено, що 13 грудня з цього питання було розпочато досудове розслідування за статтею 343 КК (втручання в діяльність працівників правоохоронних органів) і статті 387 КК (розголошення даних досудового слідства ). Вести справу доручили Головному слідчому управлінню Національної поліції України ", - написав він.

Депутат також оприлюднив сканкопію відповіді ГПУ, датовану 28 грудня 2019 року.

Читайте також: Венедіктова вимагає конкретних результатів розслідувань ДБР

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 24 грудня 2019 року підписав закон про перезавантаження Державного бюро розслідувань, який передбачає дострокове звільнення директора ДБР Романа Труби.

27 грудня глава держави звільнив Трубу від посади і призначив в.о. керівника ДБР Ірину Венедіктову.

1 січня 2020 року стало відомо, що під час ознайомлення нового керівництва з роботою ДБР були встановлені суттєві порушення в організації діяльності підрозділів бюро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-