НАЗК внесло приписи Кубіву та Гриневич

НАЗК внесло приписи Кубіву та Гриневич

Укрінформ
НАЗК внесло приписи першому віце-прем’єру - міністру економічного розвитку Степану Кубіву, міністру освіти і науки Лілії Гриневич та двом головам райдержадміністрацій про порушення їх підлеглими антикорупційного законодавства.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"НАЗК внесло приписи першому віце-прем’єр-міністру, міністру освіти і науки, двом головам РДА та іншим посадовцям", - йдеться у повідомленні.

Так, за інформацією НАЗК, припис Кубіву внесено стосовно директора департаменту залучення інвестицій Мінекономрозвитку Андрія Демчука, який не передав належні йому корпоративні права в управління протягом 30 днів після призначення на посаду.

Гриневич натомість внесено два приписи стосовно ректора “Львівської політехніки” Юрія Бобала, який не вжив заходів щодо недопущення виникнення потенційного конфлікту інтересів та врегулювання конфлікту інтересів у директора навчально-наукового інституту “Львівської політехніки” Володимира Ортинського, а також стосовно ректора Кременчуцького національного університету ім. М.Остроградського Михайла Загірняка, який не повідомив про наявність у нього потенційного конфлікту інтересів у зв’язку з перебуванням у його прямому підпорядкуванні близьких осіб.

Водночас посадовими особами МОН не вжито заходів врегулювання потенційного конфлікту інтересів у діяльності ректора Кременчуцького університету, зазначили в НАЗК.

Читайте також: НАЗК знайшло порушення у звітах всіх парламентських партій

Нацагентство також внесло припис ректору “Львівської політехніки”, який не вжив заходів щодо врегулювання потенційного конфлікту інтересів у директора навчально-наукового інституту “Львівської політехніки”.

Крім цього, НАЗК внесло приписи голові Поліської райдержадміністрації Олександру Жданову стосовно головного лікаря Поліської центральної районної лікарні Олега Савенка, голові Макарівської райдержадміністрації Тетяні Семеновій стосовно її заступника Івана Розная та директору юридичного департаменту Львівської міськради Гелені Пайонкевич.

Складено також 4 протоколи стосовно депутата Київради Володимира Гончарова, який, будучи заступником гендиректора ТОВ “Епіцентр К”, не повідомив про наявність у нього реального конфлікту інтересів та взяв участь у розгляді та прийнятті рішення про затвердження порядку денного засідання Київради, яким було передбачено розгляд питань про передачу ТОВ “Епіцентр К” чотирьох земельних ділянок.

Ще 2 протоколи складено стосовно лікаря Фастівської центральної районної лікарні Андрія Герцуна, який не повідомив про наявність у нього реального конфлікту інтересів, що виник у зв’язку з необхідністю видання наказу про прийняття на роботу його дружини, а також вчинив дії в умовах цього конфлікту, розповіли в НАЗК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-