Охматдит домовляється про стажування фахівців лікарні в Ізраїлі

Охматдит домовляється про стажування фахівців лікарні в Ізраїлі

Фото
Укрінформ
Національна дитяча спеціалізована лікарня "Охматдит" планує розвивати співробітництво з посольством Держави Ізраїль в Україні.

Перспективи та напрямки співробітництва обговорили на зустрічі головний лікар НДСЛ "Охматдит" Ірина Садов'як та посол Ізраїлю в Україні Джоель Ліон. Зокрема мова йшла про можливість стажування фахівців НДСЛ "Охматдит" в лікарнях Ізраїлю, про що на зустрічі сказала Садов'як, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Одне з питань, які я хотіла б обговорити - стажування наших фахівців в клініках Ізраїлю, тому що ми знаємо - в Ізраїлі одна з найсучасніших медичних систем у світі. Ми зацікавлені у всіх спеціальностях, але я хотіла б звернути увагу на реабілітацію. Ми зараз розпочинаємо надання реабілітаційних послуг в гострому періоді і саме у фізичній реабілітації у нас великий пробіл в державі для всіх, не тільки для дітей", - сказала Садов'як на зустрічі.

За її словами, також актуальна співпраця у сфері неонаталогії, трансплантології, онкогематології, променевої терапії, радіаційної діагностики, педіатрії.

В свою чергу Джоель Ліон зазначив, що існує можливість налагодити співпрацю Охматдиту з лікарнями Ізраїлю, які могли б приймати на стажування українських лікарів.

Посол Ізраїлю оглянув відділення променевої терапії, яке запрацювало в новому корпусі лікарні з початку 2018 року, і в якому пройшло лікування вже більше 30 дітей, приймальне відділення хірургічного відділення Охматдиту, а також "Школу супергероїв", в якій з 1 вересня мають змогу навчатися за шкільною програмою діти, що знаходяться на стаціонарному лікуванні.

Як розповіла Ірина Садов'як, НДСЛ "Охматдит" має досвід співпраці з Державою Ізраїль. Зокрема, минулого року експерт з цієї країни надавав лікарні рекомендації щодо управлінських рішень, на початку 2018 року за сприяння посольства Ізраїлю та Агенції з міжнародного співробітництва МАШАВ для маленьких пацієнтів з обмеженими можливостями передали 12 крісел, які розподілили у всіх відділеннях лікарні. "Школа супергероїв", яка створена в Охматдиті за допомогою громадської організації "Маленьке серце з мистецтвом", також використовує в своїй роботі ізраїльський досвід. З 1 вересня в лікарні обладнана для шкільних занять одна кімната, де проводяться уроки з 7 предметів. З введенням в дію другої черги нового корпусу Охматдиту адміністрація та громадська організація розраховують, що можуть створити в лікарні 12 класів.

Охматдит розвиватиме співробітництво з посольством Ізраїлю / Фото Геннадій Мінченко

Як розповів Джоель Ліон, посольство зацікавлене у розвитку співробітництва щодо соціально-культурної реабілітації дітей в лікарні, коли в медзаклади залучають арт-терапевтів або "лікарняних клоунів". Зокрема, основам арт-терапії можна навчити медичних працівників, медсестер, які краще зрозуміють медичні аспекти при спілкуванні з маленькими пацієнтами. Таке співробітництво можливе в рамках Школи супергероїв, яка працює в Охматдиті.

Читайте також: В Охматдиті відкрили сімейну кімнату для батьків

"Ми плануємо співпрацювати зі "Школою супергероїв" та лікарнею Охматдит в цьому проекті, тому що в Ізраїлі великий досвід залучення клоунів у лікарнях. Є фахівці, які проводять тренінги для лікарень різних країн. Ми хочемо такого тренера привезти до України, щоб навчити українських спеціалістів тому, як це працює", - розповів посол Ізраїлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-