В Охматдиті відкрили сімейну кімнату для батьків

В Охматдиті відкрили сімейну кімнату для батьків

Фото
Укрінформ
У Національній дитячій спеціалізованій лікарні “Охматдит” у Києві відкрили сімейну кімнату для батьків, чиї діти перебувають на стаціонарному лікуванні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Сімейна кімната — це спеціально облаштоване комфортне місце у лікарні, де рідні хворих дітей зможуть відпочити, переночувати та провести час із дитиною. Основною метою сімейних кімнат є забезпечення потреби родини бути поруч під час лікування дитини. Сімейну кімнату в Охматдиті облаштовано у відділенні неонатології, де за рік проходять лікування близько двох тисяч маленьких пацієнтів. У кімнаті батьки та родичі хворих дітей зможуть безоплатно попити теплі напої з печивом. Також є кімната, де матусі зможуть зцідити грудне молоко. Кімната працює цілодобово, є безоплатною для відвідування та повністю утримується за кошти фундації Дому Рональда МакДональда.

У церемонії відкриття взяла участь в.о.міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

“Батьки та родичі маленьких пацієнтів мають бути максимально залучені у процес лікування. Вони мають розуміти, які ліки та процедури призначають. Батьки не мають лишатися за закритими дверима кабінету лікаря. По всьому світу працюють сотні таких кімнат. В Україні відкрито три — у Вінниці, Львові та Києві”, - зазначила Супрун.

За її словами, ведуться перемовини, щоб на території "Охматдиту" побудувати цілий дім для батьків та родичів маленьких пацієнтів. 

Читайте також: Охматдит відвідали італійські онкогематологи

“В Охматдиті щороку проходять лікування 20 тисяч дітей. Їхні батьки стоять у коридорі та не можуть відпочити чи поїсти. Рік тому відкрито сімейну кімнату у Львові. Головний директор "Охматдиту" попросила облаштувати таку ж кімнату у Києві. Пішло шість місяців на планування і шість місяців на будівництво. Відкриття сімейної кімнати — ще один крок до пацієнто-орієнтованої медицини”, - наголосила Супрун.

В Охматдиті відкрили третю в Україні сімейну кімнату/ Фото Багмут Павло

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-