Охматдит відвідали італійські онкогематологи

Охматдит відвідали італійські онкогематологи

Укрінформ
Національну дитячу спеціалізовану лікарню “Охматдит” відвідали італійські онкогематологи та надали рекомендації щодо розвитку відділення трансплантації кісткового мозку та імунотерапії.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я України.

“Минулого тижня “Охматдит” відвідали онкогематологи з Італії - директор Центру дитячої онкогематології Університетської клініки Верони, трансплантолог доктор Сімоне Чезаро і стaрший онкогематолог клініки та інспектор JACIE (організації, яка займається акредитацією відділень трансплантації кісткового мозку у Європі) доктор Массіміліано де Бортолі. Візит відбувся на громадських (волонтерських) засадах. Упродовж трьох днів закордонні колеги консультували лікарів відділення ТКМ та імунотерапії “Охматдиту”, обговорювали тактику лікування нових пацієнтів, аналізували план розвитку відділення у новому корпусі”, - зазначили у МОЗ.

У відомстві наголосили, що, на думку італійських фахівців, в “Охматдиті” має бути сформована мультидисциплінарна команда для оперативних консультацій онкогематологічних пацієнтів. 

Читайте також: Нобель з медицини - це крок вперед в імунотерапії раку. Недешевий поки що…

У відомстві повідомили, що університетська клініка Верони готова підписати меморандум про співпрацю з “Охматдит”. 

“Сімоне Чезаро і Масіміліано де Бертолі готові і надалі надавати допомогу лікарям і пацієнтам відділення ТКМ та імунотерапії “Охматдиту": надавати оперативні консультації, допомагати із запровадженням нових стандартів у відділенні, приймати медичний персонал “Охматдиту” на стажування у Верону і за потреби приїжджати до Києва для подальших консультацій. Найближчим часом адміністрація “Охматдиту” планує відправити на навчання працівників референтної лабораторії до Білорусі, а вже наступного тижня трансфузіологи “Охматдиту” стажуватимуться у Вільнюсі (Литва)”, - повідомили у МОЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-