В Мінсоцполітики придумали, як захистити українців від затримок зарплатні

В Мінсоцполітики придумали, як захистити українців від затримок зарплатні

Укрінформ
У Мінсоцполітики розробили проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав працівників на своєчасну та в повному обсязі виплату заробітної плати".

Про це інформує прес-служба відомства.

Як зазначається, запропонованим законопроектом передбачається запровадити посилення захисту прав працівників у разі порушення строків виплати заробітної плати.

Зокрема, розробники законопроекту пропонують посилити захист прав працівників шляхом зобов'язання роботодавця сплатити працівнику пеню у розмірі облікової ставки Національного банку України за кожний день затримки понад 15 днів.

Читайте також: Середня зарплата українців перевищила 9000 гривень – Держстат

Також у законопроекті ідеться про надання права працівнику тимчасово припинити виконання роботи у разі затримки виплати заробітної плати на термін більше 15 днів та виплату працівнику компенсації у розмірі трьох середньомісячних заробітних плат (за останні 12 місяців), у разі порушення справи про банкрутство роботодавця чи припинення трудового договору у разі звільнення працівника до порушення зазначеної справи.

У відомстві повідомляють, що наразі проект закону направлено на погодження до зацікавлених органів виконавчої влади та сторін соціального діалогу.

Читайте також: До страйкуючих у шахті "Лисичанськвугілля" гірників спустилися чиновники

Як зазначають у Мінсоцполітики, ухвалення законопроекту сприятиме забезпеченню конституційних гарантій права працівників на отримання належних їм коштів з оплати праці та відповідатиме частині ІІІ конвенції Міжнародної організації праці № 173 «Про захист вимог працівників у випадку неплатоспроможності роботодавця».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-