До страйкуючих у шахті

До страйкуючих у шахті "Лисичанськвугілля" гірників спустилися чиновники

Фото
Укрінформ
До протестуючих на шахті імені Капустіна в Луганській області гірників спустилися чиновники.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський на своїй сторінці в Facebook.

"Разом з головою Незалежної профспілки гірників України Михайлом Волинцем, директором департаменту Міненерговугілля з видобутку вугілля Владиченко А.А., в.о. ПАТ «Лисичанськвугілля» Боярським С А., директором шахти ім. Р. К. Капустіна Мірошниковим Т. В., головою МО НПГУ р. Лисичанська Всеволодским Е.А. спустилися в шахту до протестувальників гірникам шахти ім. Капустіна. Протестувальників гірників залишається 15 і Народний депутат України Сергій Каплін", - написав Лисянський.

Читайте також: На Луганщині 10 добу триває підземний страйк шахтарів

За його словами, між протестувальниками шахтарями, представниками міністерства і керівництвом підприємства у присутності лідерів профспілки стався діалог. Шахтарі залишилися протестувати.

"Ситуація залишається дуже напруженою", - зазначив Лисянський.

Як повідомляв Укрінформ, підземний страйк шахтарів почалася 19 жовтня 2018 року. Спочатку під землею на знак протесту залишилися 18 гірників першої зміни, потім до них приєдналися 15 шахтарів другої зміни. Заборгованість перед гірниками Шахти ім. Капустіна перевищує 126 млн 862 тис. грн.

Представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський опублікував відеозвернення від шахтарів.

Читайте також: Підземний протест: шахтарі перекрили дорогу у Лисичанську

У свою чергу, омбудсмен Людмила Денисова звернулася до Міненерговугілля та Держпраці щодо необхідності вжиття невідкладних заходів для виплати заборгованості по зарплаті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-