Підземний протест: шахтарі перекрили дорогу в Лисичанську

Підземний протест: шахтарі перекрили дорогу в Лисичанську

Фото
Укрінформ
Гірники з шахти ім. Капустіна ПАТ «Лисичанськвугілля» перейшли до другого етапу протесту – до блокування автомобільного руху в Лисичанську.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський.

«У Лисичанську шахтарі перекрили дорогу. Автотранспорт не пропускають. Вимога єдина: виплатити борги по заробітній платні», - зазначив Лисянський.

Фото: Павло Лисянський/ФБ

Раніше на тому ж ресурсі він інформував, що станом на сьогоднішній ранок в шахті знаходились 15 протестувальників і один народний депутат Сергій Каплін.

Читайте також: Підземний протест: у забої залишаються 14 гірників

Ще до того Лисянський, з посиланням на Східну правозахисну групу (засновником якої він є), висловив свою версію, чому працівники шахт не отримують грошей. Виявляється, на шахтах Луганської області зберігаються десятки тисяч тонн вугілля, які не знаходять збуту.

Правозахисники пообіцяли звернутись до правоохоронних органів, звинувачуючи в заборгованості по зарплатні Міністерство палива та енергетики і його нинішнього очільника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-