Депутат нарахував 70 тисяч українських студентів за кордоном

Депутат нарахував 70 тисяч українських студентів за кордоном

Укрінформ
Україну залишає її молодий інтелектуальний потенціал - за кордоном наразі навчаються вже 70 тис. українських юнаків та дівчат, які віддали перевагу іноземним, а не вітчизняним закладам вищої освіти.

Про це заявив у середу народний депутат України, в.о. голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, перший заступник голови цього комітету Олександр Співаковський, повідомляє кореспондент Укрінформу. Депутат виступив у Херсоні на засіданні "Місцеві бюджети як запорука успішності громади" регіональної платформи з вироблення політики у сфері місцевого самоврядування Херсонського регіонального відділення Асоціації міст України у рамках проекту "Пульс".

Читайте також: Служба зайнятості запустила платформу з профорієнтації та розвитку кар'єри

"Вже близько 70 тис. наших дітей навчаються за кордоном. І це при тому, що ми маємо відповідну інфраструктуру (вітчизняних закладів вищої освіти - ред.)", - наголосив Співаковський.

Як він наголосив, Україна ніколи не зможе побудувати в себе інноваційну економіку без освічених людей. "І якщо молодь вся виїде, я не знаю про що тут буде йти мова", - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-