Служба зайнятості запустила платформу з профорієнтації та розвитку кар'єри

Служба зайнятості запустила платформу з профорієнтації та розвитку кар'єри

Укрінформ
Державна служба зайнятості запустила платформу з професійної орієнтації та розвитку кар'єри, яка допомагає у виборі професії. 

Про це під час Кар'єрного форуму - 2018 «Живи та працюй в Україні» повідомила заступник голови Державної служби зайнятості Юлія Жовтяк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З цього року ми запровадили платформу з професійної орієнтації та розвитку кар'єри. На цю платформу можна зайти через службу зайнятості й пройти тестування. На платформі є тести Soft Skills. Наприклад, тест на тайм-менеджемент, на комунікабельність, на вміння працювати у команді, на стресостійкість та інші навички, які на сьогодні необхідні на будь-якій роботі», - зазначила Жовтяк.

Також, за її словами, цього року служба зайнятості започатковує роботу з проведення профдіагностичних тестів для старшокласників. «Ми починаємо проводити безкоштовну професійну діагностику старшокласників шкіл. Ми поставили амбітну мету і хочемо охопити якомога більше молоді», - заважила вона.

Жовтяк додала, що ця програма буде запроваджена по всій Україні.

«Проводити її будуть центри зайнятості. Цей тест допомагає людині визначити свої здібності й обрати ту професію, до якої є схильності. Дане тестування є безкоштовне для нашої молоді, і наші психологи, консультанти, працівники служби зайнятості будуть проводити цю роботу, а також запрошувати після цього школярів та їх батьків для проведення індивідуальних консультацій», - сказала вона.

Зокрема, як зазначив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич, сьогодні серед зареєстрованих безробітних 88% осіб мають вищу освіту, в той час коли на ринку є нестача робітничих професій.

У зв'язку з цим, Білич наголосив на важливості проведення профорієнтаційної роботи з учнівською та студентською молоддю. «Саме тому задля економічного та соціального розвитку держави необхідно проводити профорієнтаційну роботу з молоддю щодо вибору професій, затребуваних на ринку праці», - додав він.

Читайте також: У Держстаті сказали, скільки безробітних на одну вакансію

Платформа Державної служби зайнятості з професійної орієнтації та розвитку кар'єри створена з метою наближення профорієнтаційних послуг центрів зайнятості для всіх, хто планує свій професійний шлях. Зареєстрованому користувачу надається можливість безкоштовно отримати послуги з профорієнтації у дистанційному форматі без відвідування центру зайнятості та зробити власну профорієнтацію.

Завдяки Платформі з профорієнтації та розвитку кар'єри можна безкоштовно продіагностувати власні схильності, здібності, краще зрозуміти свої професійні інтереси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-